Ilgın’ın Türkiye birincisi Özel Sümbül Okulu'ndan

Konya’nın Ilgın ilçesinde eğitim öğretim hizmeti veren Özel Sümbül İlköğretim Okulu, 7.sınıf Seviye Belirleme Sınavı...

Konya’nın Ilgın ilçesinde eğitim öğretim hizmeti veren Özel Sümbül İlköğretim Okulu, 7.sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre, Türkiye birincisi çıkararak başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Türkiye genelinde binlerce öğrencinin merakla beklediği 7. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Sınavda, 90 soruda 90 doğru yaparak 500 tam puan alan Büşra Gözde Toyga Türkiye birincisi oldu. Ayrıca okulun öğrencilerinden Tansel Bilir 495,922, Furkan Öztürk 490,202 Muhammet Ali Deniz 483,299 ve Veli Can Çelik ise 483,083 puan aldı.
Sınava giren tüm öğrencilerini kutlayan Okul Müdürü Atilla Ceylan, elde edilen başarıda öğrenci, aile ve okulun sistemli ve uyumlu çalışmasının etkili olduğunu kendilerinin başarısının da bu üç unsuru bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Öğretmen ve öğrenci diyalogunu canlı tutan rehberlik anlayışının bu başarıda etkili olduğunu söyleyen Ceylan, uygulanan bu sistemle 8. sınıf birinci yerleştirme sonuçlarına göre, 7 öğrenciye fen lisesi, 5 öğrenciye Anadolu öğretmen lisesi, 10 öğrenciye Anadolu lisesi ve 2 öğrenciye de polis kolejini kazandırarak tüm öğrencilerini bir ortaöğretim kurumuna yerleştirmeyi başardıklarını bildirdi.
Ceylan, önümüzdeki yıllarda da Özel Sümbül İlköğretim Okulu'nun bu başarısını artarak devam ettireceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz