İlhan Cavcav: Gençlerbirliği'nde şike olursa da bilgim dahilinde olur

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolda 'şike' davası kapsamında tanık olarak ifade verdi. Cavcav,...

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolda 'şike' davası kapsamında tanık olarak ifade verdi. Cavcav, “Gençlerbiriliği'nde onayım olmadan hiçbir hareket olamaz. Eğer şike varsa -ki kesinlikle yok. Şike olursa da benim bilgim dahilinde olur.” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, doğum tarihini sorduğu İlhan Cavcav'dan 1935 cevabını alınca, “Genç görünüyorsun İlhan Bey.” ifadesini kullandı. İlhan Cavcav'ın rahatsız olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Ekinci, sandalye isteyip Cavcav'ın oturarak ifade vermesini söyledi.

Reklam
Reklam

1978 yılından bu yana Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanlığı yaptığını söyleyen Cavcav, şike iddialarına açıklık getirdi. Cavcav, “Bütün kulüp başkanlarını yakinen tanırım. Aziz Yıldırım'ı ve Nihat Özdemir'i senelerdir tanırım. Maç oynanmadan 5–6 gün evvel bana Nihat Özdemir imzasıyla bir mektup geldi. Mektupta, ‘Trabzonspor kulübünden size teşvik geldiği duyumları almaktayız. Böyle bir şey var mı?' diye yazıyordu. Ben 34 senedir kulüp başkanlığı yaptım, hayatımda böyle bir şey yapmadım. Benim olduğum yerde böyle bir şey olması mümkün değil. Nitekim en ufak bir olay olmadan ilk yarı 2–2 biten maçta ikinci yarıda yediğimiz gollerle maçı 4–2 kaybettik.” diye konuştu.

Gençlerbirliği'nde kendisi dışında anlaşma yapılamayacağını anlatan Cavcav, şike iddialarını cevapladı. Cavcav şöyle konuştu: “Kahve, çay içerlerse dahi haberim olur, benim onayım olmadan hiçbir hareket olamaz. Her şeye vakıfım, takımın her şeyiyle ilgilenen bir nefer gibi çalışırım. Eğer şike varsa ki bilgim kesinlikle yok. Şike olursa da benim bilgim dâhilinde olur. 34 yıllık başkanlığımda namusumla yemin ederim ki ne maç ayarladım ne maç sattım. Senede 5 antrenör değiştirdim takımım küme düşmesin diye. Bu antrenörlere 1 trilyon tazminat ödedik.”

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Ekinci’nin “Siz futbolcu getirip satmakla tanınıyorsunuz.” sözü üzerine Cavcav, “Ben hasta olmama rağmen kendim ülke ülke gezerek futbolcu alırım. Bunları daha sonra satarım.” dedi.

Üye hakimin, “Fenerbahçe’den Orhan Şam'ın transferine yönelik bir rica oldu mu?” sorusuna Cavcav şu cevabı verdi: “Beşiktaş, hem Mustafa Pektemek hem de Orhan Şam'ı istedi. Bana 7 milyon euro verdiler. Fenerbahçe daha sonra devreye girdi. Onlar da 7 milyon euro teklif ettiler. Beşiktaş'a 8 milyon Euro altına düşmedik. Serdar Adalı ile görüştük. Daha sonra Beşiktaş sadece Mustafa Pektemek'i istedi. Mustafa'yı 4 milyon Euro’ya Beşiktaş'a verdim. Orhan Şam için de Fenerbahçe'den 4 milyon euro istedim. Ancak Nihat Özdemir yakın dostum olduğu için 500 bin euro iskonto yaptım, 3,5 milyon euroya Fenerbahçe'ye verdik.”

Türkiye'de UEFA kriterlerine uyan tek kulüp Gençlerbirliği olduğunu savunan Cavcav, “Bizim bir okul takımımız var. Oyuncu yetiştirip satarak ayakta duran bir kulübüz. Allah büyük takımlara zeval vermesin onlar olmazsa biz ayakta duramayız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: