İlhan Koman Kültür Evi Ve Kadın Merkezi Açıldı

Edirne Belediyesi ve Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde hayata geçirilen İlhan Koman Kültür Evi...

Edirne Belediyesi ve Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde hayata geçirilen İlhan Koman Kültür Evi ve Kadın Merkezi’nin resmi açılışı; Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İngiltere Büyükelçiliği 1’inci Sekreteri ve Göç Politikaları Sorumlusu Martin Waspe ve çok sayıda kadının katılımıyla yapıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kadınlarla konuşmanın ve anlaşmanın erkeklere oranla daha kolay olduğunu belirterek, “Kadınlar her ne kadar eşit değiliz deseler de erkeklerden çok daha öndeler. Siyaset arenasında hak ettikleri değeri bulamasalar da Edirne’de kadınlarımız birçok alanda söz sahibi. Ben bayanlardan Edirne’ye sahip çıkmalarını istiyorum. Kentimiz, onların söz sahibi olduğu zaman çok daha güzel” dedi.

Reklam
Reklam

Sedefçi ayrıca merkezdeki 24 mahalleye de Kadın Merkezi yapmak istediklerini ifade ederek 25 Kasım’da da Kadın Lokali’ni açacaklarını müjdeledi.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Ayten Sünnetçiler de merkezde, kentte yaşayan tüm kadınların farkındalığını arttırarak kadının ekonomik, sosyali kültürel ve politik yaşam içinde yer almasını sağlanması, kadının toplum içindeki karar mekanizmasının güçlendirilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bostanpazarı semtinde açılı yapılan merkeze, dünyaca ünlü Edirneli heykeltıraş İlhan Koman’ın adı verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: