İlim Kültür Ve Edebiyat Festivali Başladı

Uşak Belediyesi’nin düzenlediği ve üç gün sürecek olan 2. İlim Kültür ve Edebiyat Festivali düzenlenen...

Uşak Belediyesi’nin düzenlediği ve üç gün sürecek olan 2. İlim Kültür ve Edebiyat Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Uşak Belediyesi İç Denetçisi Kazım Dikmentepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kozak, Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vedat Yeşilçiçek, Türk Ocakları Şube Başkanı Kemal Tunç ve edebiyat sevenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kazım Dikmentepe kenti bir edebiyat şehrine çevirmek istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Uşak’a mal olmuş edebiyatçıların birçok önemli eseri olmasına rağmen kent tarafından bilinmediğini ileten Dikmentepe, bu durumun kent için üzücü olduğunu bildirdi. Yeni neslin eserleri ile birlikte edebiyatçılarını tanıması gerektiğine vurgu yapan Dikmentepe, “ Kentin edebiyatçılarının yeni nesil tarafından bilinmesi şarttır. Bu nedenle bizler bu şekilde tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her yıl daha çok edebiyat severin katılımı ile festivalimizi görkemli bir hale getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından festivale destek verenlere teşekkür plakete takdim edildi. Açılışın ardından Yahya Aleng,n, “Gelişmeler Karşısında Türk Şiiri” konulu bir konferans verdi. Törende ayrıca festival kapsamında düzenlenen ölçü, şiir ve hikaye yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: