"İlişiksizlik Belgesi" Elektronik Ortama Taşındı

Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü, ihale konusu işleri ya da özel bina inşaatlarını tamamlayan yüklenici firmaların, zaman ve iş gücü kaybını

Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü, ihale konusu işleri ya da özel bina inşaatlarını tamamlayan yüklenici firmaların, zaman ve iş gücü kaybını önlemek amacıyla elektronik ortamdan "ilişiksizlik belgesi" talep edebileceklerini bildirdi.

SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ihale konusu işleri ya da özel bina inşaatlarını tamamlayan yüklenici firmaların "teminat iadesi- ilişiksizlik belgesi" taleplerini SGK'ya posta yoluyla yaptıkları, gelen evraklar nedeniyle yüklenici firmalar ve işi yaptıran makamlarla yazışmalar yürütüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Uygulamanın yol açtığı zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilmesi amacıyla, elektronik ortamda "ilişiksizlik belgesi" başvurularının alınmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yüklenici firma yetkililerinin, www.sgk.gov.tr internet adresinden e-SGK'ya giriş yaparak 'Diğer Uygulamalar - ilişiksizlik Belgesi Başvurusu' bölümünden iş bitim dilekçelerini kurumumuza gönderebilmeleri, ilgili makamlardan istenen evraklarla ilgili yazıları da sistem üzerinden (barkodlu olarak) almaları sağlanmıştır. Barkodlu yazıların sistemden alınarak ilgili birime elden verilmesi, cevabi yazıların da yine elden kurumumuza ulaştırılması halinde ilişiksizlik belgeleri teslim edilecektir."

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz