"İlk 4 Için" Banka Önünde Yatıyorlar

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) başvuru önceliğine göre satacağı 4 konutu almak isteyen 4 kişi, satışın yapılacağı banka önünde

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) başvuru önceliğine göre satacağı 4 konutu almak isteyen 4 kişi, satışın yapılacağı banka önünde 3 gündür sırada bekliyor.

TOKİ'nin, Melikgazi ilçesinde alt gelir grubunu kapsayan 4 adet konutunun, kurasız başvuru önceliğine göre satışa sunulacağı haberini alan fabrika işçileri Kenan Öcal, Hüseyin Aksu, Tufan Yüksekoğul ve Fatih Duran, cuma gününden beri satışın yapılacağı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Halk Bankası önünde sırada bekliyor.

Yarın başlayacak ve 29 Haziran'a kadar sürecek başvurularda sıralarını kaptırmak istemeyen 4 işçi, geceyi de battaniyeye sarılarak, banka önünde geçiriyor.

Reklam
Reklam

İşçilerden Kenan Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin alt gelir grubuna hitap eden 4 daireyi kurasız ve başvuru önceliğine göre satışa çıkardığını öğrendiğini söyledi.

Cuma günü satışın yapılacağı bankaya geldiğinde 2 kişinin daha aynı amaçla sırada beklediğini gördüğünü anlatan Öcal, şunları kaydetti:

"TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için 650 konutluk bir projesi vardı. Bunun için daha önce kura çekilmişti ancak bazı kişiler bu haklarından vazgeçti. Bunun için 4 daire, Halk Bankası aracılığıyla satışa sunuluyor. Bu daireler bankaya gelen ilk 4 kişiye satılacak. Bu nedenle biz 2 gün öncesinden sıraya girdik. Bankanın önünden ayrılmıyoruz. Sıramızı kaptırmamak için de akşamları burada yatıyoruz. Polisler, gece saat 02.00'de doğal olarak gelip, kimlik kontrolü yapıyorlar. Artık polislerle de arkadaş olduk. Havalar yağışlı geçtiği için çok üşüyoruz. Ama yine de buradan ayrılmadık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, dar gelirli vatandaşlar için daha çok konut yaptırmasını rica ediyorum."

Reklam
Reklam

Banka önüne ilk gelen işçi Tufan Yüksekoğul ise bir fabrikada asgari ücretle çalıştığını belirterek, "TOKİ'nin bu imkanından faydalanmak istiyorum. TOKİ'nin satışa sunduğu ev benim bütçeme uygun olduğu için buradan ayrılmıyorum ve geceleri burada kalıyorum. Gece soğuk oluyor ama inşallah beklediğimize değecek ve evleri biz alacağız" dedi.

Fabrika işçileri, 64,71 metrekare olan 2+1'lik daireleri satın almaya hak kazanırsa, bedelini 4 bin lira peşin ve 180 ay vadeyle ödeyecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: