İlk 500’de Denizli’den 12 Firma Var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasına,...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasına, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Denizli’den 12 firma girdi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son 5 yıllık veriler incelendiğinde, tekstil ve konfeksiyon sanayinde üretim yapan firmaların azaldığını, buna karşın metal, bakır işleme, kablo, çimento ve kağıt sanayinde üretim yapan firmaların arttığının görüldüğünü bildirdi. Bu yılki sıralamada, geçen yıl olduğu gibi 8 firmanın metal, bakır işleme, kablo, çimento ve kağıt sanayinde, 2 firmanın gıda ve yem sanayinde, 2 firmanın da tekstil sanayinde üretim yaptığını belirten Özer açıklamasında, “Bu sıralama, üretimden net satışlara göre olduğu için Denizli sanayisinin çeşitlendiğini söylemek mümkündür” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

İlk 500 firma sıralamasında diğer sektörlerin özellikle metal, bakır işleme, kablo ve çimento sanayideki firmaların ağırlığını arttırdığını ancak, tekstil birinci öncelik ve ihracatta birinci sırada olduğunu kaydeden Özer, Denizli ekonomisinin sektör çeşitliliğini sürdürdüğünü, kente ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: