İlk Adımlarını 10 Yaşında Attı

Konya'da doğuştan meningomiyelosel hastası olan Fatma Betül Şimşek(10), Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gördüğü tedaviyle ilk...

Konya'da doğuştan meningomiyelosel hastası olan Fatma Betül Şimşek(10), Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gördüğü tedaviyle ilk adımlarını atmaya başladı. Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ndeki tedavi sonrası bacaklarına takılan bilgisayar destekli cihazlar sayesinde tekerlekli sandalyeden kurtulan Şimşek, kendi ayakları üzerinde durmak ve arkadaşlarıyla koşup oynamak için sabırsızlandığını söyledi.

Fatma Bütel Şimşek'in 10 yıllık hayatının neredeyse tamamı hastanede geçmiş. Anne Selma Şimşek, “Kızım doğduktan sonra daha 8 günlükken beyin ameliyatı oldu. Belinden, beyninden ve ayaklarından birçok operasyon geçirdi. Bugüne kadar kızımın ayağa kalkması ve yürümesi için doktor doktor şifa aradık. Son olarak Selçuklu Tıp’a geldik. Buradaki doktorlar, kızımın yürüyebileceğini ancak 25 bin TL’lik bir cihazın alınması gerektiğini belirttiler." dedi.

Reklam
Reklam

Doktorların istediği cihazı almaya maddi güçlerinin yetmediğini anlatan Selma Şimşek, kızının öğretmeni Yasemin Özgen ile birlikte Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan'la görüşmeye gittiklerini söyledi. Anne Şimşek, "Hatice Doğan, bize cihazın alınması için destek vereceklerini söyledi. Hayırseverlerin desteğiyle cihaz alındı. Kızım doktor kontrolünde yaklaşık bir ay bu cihazı kullanarak egzersiz yaptı. Yürümek için çok çaba harcadı. Verdiği çabalar boşa gitmedi.” dedi.

Konya’da bir plastik şirketinde satış elemanı olarak çalışan Baba Hasan Şimşek, tek çocukları olan kızının yürümesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kızına destek veren herkese teşekkür etti.

İLK ADIMLARINI SELÇUKLU TIP’TA ATTI

Fatma Betül Şimşek'in tekerlekli sandalyeden kurtularak yürümeye başlamasını sağlayan SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Levendoğlu, hastasının yürümeye başlamasının kendileri için büyük mutluluk olduğunu söyledi. Prof. Dr. Levendoğlu, “Bu tür hastalıklarda doğru teşhis ve tedavi çok önemlidir. Yürüme eğitimiyle hastamız yürümeye başladı. Hastanın çok azimli ve istekli olması da iyileşme süresini çabuklaştırdı. Bundan sonraki süreçte cihazın boyunu küçülteceğiz. Böylelikle daha rahat yürüyebilecek. Belirli bir süreden sonra da cihazı tamamen çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MENİNGOMİYELOSEL HASTALIĞI NEDİR?
Doğuştan omurilik dokusu kese halinde sırtında doğan çocukların belden aşağısı felçli olur. Tıptaki ismi, 'Spina Bifida' olarak adlandırılan hastalığın en kötü hali 'meningomiyelosel' olarak bilinir. Doğumsal bir anomaliliktir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: