İlk buluşmada İtalyanca uzlaşma

Halef-selef Terim ile Mancini Antalya’daki toplantıda bir araya geldi.

G.SARAY’IN ESKİ VE YENİ HOCASI YABANCI OYUNCU SAYISINI KONUŞTU

Görüş alışverişi için düzenlenen antrenörler toplantısında İtalyanca sohbet eden Terim ile Mancini, tam bir dostluk örneği gösterdi. İtalyan hoca, Fatih Terim’in sorusu üzerine, “Türk futbolu yabancı sınırlamasıyla gelişmez” dedi.

25 Eylül 2013’te Fatih Terim’in Galatasaray’daki görevinden alınması ile teknik direktörlüğe Roberto Mancini getirilmişti. 

Fiorentina’da da 12 yıl önce aynı kaderi yaşayan Terim ve Mancini, dün Türkiye’de ilk kez bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu’nun organize ettiği ve Fatih Terim’in ev sahipliğinde düzenlenen antrenörler toplantısında, İtalyan teknik adam ile Milli Takımlar Teknik Direktörü arasında sıcak diyaloglar yaşandı.

İTALYANCA HOŞ GELDİN 

15 kulübün teknik adamının katıldığı toplantıya Mancini İstanbul’dan sabah gelişi nedeni ile yardımcısı Tugay Kerimoğlu ile birlikte 40 dakika geç katıldı.

Fatih Terim, Galatasaray’dan ayrılması ile göreve getirilen Mancini’ye toplantıya katıldığında İtalyanca “Hoş geldin” dedi.

Ardından Terim, yine İtalyanca konuşarak “Türkiye’ye alıştınız mı?” sorusunu yöneltti.

Mancini’de Hürriyet’e verdiği röportajda “O benim arkadaşım” dediği Fatih Terim’e “Teşekkürler. 4 ay geride kaldı. Türkiye’de hiç yabancılık çekmiyorum. Çünkü birçok bakımdan siz de takdir edersiniz ki İtalya’ya çok benziyor. Bazen kendimi ülkemde hissettiğim oluyor. Spor dünyası, Türkiye’nin iklimi, atmosferi…”

4 YABANCI KÜLFET

TERİM ile Mancini arasındaki bu sohbetin ardından basına kapalı gerçekleştirilen teknik direktörler zirvesinde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim birçok antrenörün değişmesini istediği 6+0+4 kuralı hakkında

Reklam
Reklam

Mancini’nin yorumunu sordu.

İtalyan teknik adam görüşünü şu cümlelerle ortaya koydu:

“Türk futbolu böyle gelişmez. Bir sınırlama getirilmesi isteniyorsa; bu, kriter sınırlaması olmalı, sayı değil. Avrupa’da biliyorsunuz, bunun birçok farklı uygulamaları var. Bunlardan bir sentez yapılıp, uyarlanabilir. 4 yabancı tribünlerde oturup kulüplere sadece mali külfet getiriyor. Ve Türk futboluna, takımlara yararı değil, tam tersine zararı dokunuyor.”