İlk Ders Vali Harput'tan

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İznik İlçesinde bulunan Alpaslan İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve velilerle...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İznik İlçesinde bulunan Alpaslan İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve velilerle sohbet etti.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürkçü ile birlikte okul bahçesinde bulunan öğrenci velileri ile sohbet eden Harput, velilere çocukların eğitimi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Harput, "Bizim temel hedefimiz çocuklarımızın ülkesine, vatanına, milletine, devletine, bayrağına, anasına, babasına, ailesine, insanlığa faydalı olmasıdır. Kendimiz için değil başkaları için. Bu temel felsefeyi gönlümüze koyacağız, çocuğu yarı yarıya okul yetiştirirse, yarı yarıya da anne yetiştiriyor. Çocuğunuza bu felsefeyi mutlaka verin" dedi.

Reklam
Reklam

Harput, sınıflardan birinin dersine girerek yeni eğitim öğretim yılını kutladı ve öğrencilere çikolata dağıttı. Öğrencilerle sohbetin ardından ailelerine selam gönderen Vali Harput, "Evinize gidince anne ve babanıza diyeceksiniz ki bugün Vali Bey geldi. Size çok selam gönderdi. Benimle çok ilgilenmenizi istedi diyeceksiniz. Yani her anne ve babanın çocuğu ile ilgilenmesini istiyorum. Bunu böyle söyleyeceksiniz anne ve babanıza. Sizlerde anne ve babanızı çok seviyorsanız çok çalışacak büyük adam olacaksınız. Başkalarına faydalı insanlar olacaksınız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: