İlk hac kafilesi uğurlandı

İSTANBUL (İHA) - Hacı adaylarının kutsal topraklara yolcuğu bugün başladı. İstanbul'dan Suudi Arabistan'a giden 360 hacı adayı, dualarla uğurlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 03.44'de kutsal topraklara hareket eden 267 hacı adayının ardından, Atatürk Havalimanı'ndan da dört ayrı uçuşla toplam bin 360 hacı adayı, Medine ve Cidde'ye uğurlandı.

Sabahın erken saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni dolduran İstanbul, Kocaeli ve Sakarya bölgesi hacı adayları, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşarken, bilet ve bagaj işlemleri için saatlerce kuyrukta bekledi. Yakınlarıyla vedalaşırken, hüzünlü anlar yaşayan hacı adaylarından bazıları, heyecan ve ayrılığın verdiği stres sonucu, tansiyonlarını ölçtürdü. Hacı adayları ile yakınlarının vedalaşmaları sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Torunlarıyla vedalaşırken duygulanan Mustafa-Fatma Cesur, gözyaşlarını tutamazken, 8 yaşındaki minik Duygu da dedesi ve ananesi ile birlikte Hacca gitmek istediğini söyledi. Mustafa-Fatma Cesur çifti bütün amaçlarının sağlıkla gidip, ibadetlerini en iyi şekilde yaparak, yakınlarına sağlıkla kavuşmak olduğunu belirterek, Türk ve İslam alemi ve dünya barışı için dua edeceklerini de ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de, hac gidişleri için özel önlemler alındı. Otoparktan itibaren ek yönlendirme tabelaları konulurken, iki adet mescide ilave olarak iki adet daha mescit, abdest alma ve ihram mahalleri oluşturuldu. Atatürk Havalimanı'ndan bu yıl 23 bin 500'ü Türk Hava Yolları, 23 bin'i de Suudi Arabistan Havayolları olmak üzere toplam 46 bin 500 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da sekiz bin 500 hacı adayı, kutsal topraklara gidecek.