İlk Haftada ‘deplasman’ Fobisi

PTT 1. Lig’de yeni sezon için geri sayım sürerken, son 5 sezonun ilk haftalarında ev...

PTT 1. Lig’de yeni sezon için geri sayım sürerken, son 5 sezonun ilk haftalarında ev sahibi ekiplerin başarısı öne çıkarken, adeta ‘deplasman fobisi’ yaşanıyor. Geride kalan 5 sezonun ilk haftalarında oynanan toplam 45 maçın sadece 8’ini deplasman takımları kazanabildi.

İHA muhabirinin yapmış olduğu derlemeye göre; şimdiki adı PTT 1. Lig olan ligde son 5 sezonda oynanan karşılaşmalarda ev sahibi takımların bariz üstünlüğü dikkat çekiyor. 2011-2012 Futbol Sezonu’nda ilk haftaki toplam 9 maçın 2’si beraberlikle sonuçlandı. Geriye kalan 7 karşılaşmanın 2’sini deplasman takımları kazanırken, 5 mücadeleden de ev sahibi ekipler sahadan galip ayrılmasını bildi. Bu sezonda deplasman takımlarının attığı 5 gole karşılık, ev sahipleri de yine aynı sayı ile karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Bir önceki 2011-2010 sezonunda da tablo değişmedi. ‘Beraberlik haftası’ olarak anılan ilk haftada oynanan 9 müsabakanın 5’i beraberlikle sonuçlanırken, 2 maçı ev sahibi takımlar, geriye kalan bir karşılaşmayı da konuk ekip kazandı. Ev sahiplerinin attığı 6 gole karşılık, misafirler rakip fileleri sadece 4 kez sarsa bildi. 2009-2010 sezonunda futbolseverler oldukça çekişmeli bir ilk hafta mücadelesine tanıklık etti. Bu sezonda 4 maç beraberlikle sonuçlanırken, konuk takımlar sadece 2 kez mutlu sona ulaştı, 3 mücadelede de ev sahibi takımlar güldü. Ev sahiplerinin 13 golüne karşılık, konuk takımlar 10 golde kaldı.

2008-2009 futbol sezonunda da ibre ev sahibi takımlarından yanaydı. Sezonun ilk haftasında hiçbir karşılaşmada beraberlik çıkmazken, konuk takımların 2 galibiyetine karşılık, ev sahibi ekipler 7 galibiyet elde etti. Misafirler 8 kez gol sevinci yaşarken, ev sahipleri 13 kez meşin yuvarlağı fileler ile buluşturmayı başardı. Son 5 sezonun en gollü ilk haftası ise, 2007-2008 futbol sezonunda yaşandı.

Reklam
Reklam

Belirtilen sezonun ilk haftasında rakip fileler toplam 26 kez havalanırken, son 5 sezonun en farklı galibiyeti Medical Park Antalyspor, Mardinspor karşısında 6-0’lık skorla elde etti. Ev sahibi takımların forvetleri, sezonun ilk karşılaşmasında adeta coştu ve 20 kez gol sevinci yaşadı, konuk takımlar ise sadece 6 gol kaydedebildi. Yine sezonun ilk haftasında oynanan 9 maçın 3’ü beraberlik ile sonuçlanırken, geriye kalan 6 galibiyetin sadece birini konuk takımlar, geriye kalan 5 galibiyeti de ev sahibi takımlar elde etti.

Son 5 sezonun ilk haftalarına göre yapılan değerlendirmede; ligin ilk maçlarını sahasında oynayan takımlar arasında ‘en başarılısı’ 2’de 2 yapan Denizlispor ile Kartalspor öne çıktı. Bu takımları sırası ile; 3 maçta bir galibiyet 2 beraberlik ile Samsun, 3 maçta bir galibiyet bir beraberlik ile Adanaspor, 2 maçta bir galibiyet ve bir beraberlik ile de Çaykur Rizespor takip etti. İlk hafta maçlarını evinde oynayan ev sahipleri arasında en golcü ekip (5 gol) Samsunspor olurken, Adanaspor ise rakiplerine 3 maçta da gol sevinci yaşamalarına izin vermedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 2012-2013 futbol sezonunun ilk hafta programı ise şöyle; Boluspor-Adana Demirspor, Adanaspor-Şanlıurfaspor, Samsunpor-TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kartalspor-Göztepe, Kayseri Erciyesspor-MKE Ankaragücü, Torku Konyaspor-Bucaspor, Denizlispor-1461 Trabzon, Çaykur Rizespor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Karşıyaka-Manisaspor.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz