İlk İftar Kapalı Yol’da

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlk iftar sofrası, Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde Khan Otel önünde kuruldu. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı Ramazan’ın ilk gününde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’da vatandaşlarla birlikte iftar açtı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akaydın, “Tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutluyorum. Mısır’da, Lübnan’da ve Taksim Gezi Parkı’nda aramızdan ayrılan bütün Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Allah Müslüman alemine böyle kötü günler yaşatmasın diliyorum. Bugünler sevgi, dostluk, kardeşlik ve dayanışma günleridir. Allah Türk milletini zalimin zulmünden korusun. Ramazan’da nice güzel günler diliyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, daha sonra Saat Kulesi ve Atatürk Caddesi’nden yürüyerek halkla sohbet etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Otogar, Şarampol Kapalı Yol ve Doğu Garajı bölgesinde de vatandaşlara kumanya dağıttı. Ayrıca camilerde de lokma dağıtımı yapıldı. Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edilen kişilere de gıda paketi yardımı yapılıyor. Engelli ve evde bakıma muhtaç ve hasta kişilerin evine de her gün sıcak yemek götürülüyor.

RAMAZAN ŞENLİKLERİ MEHMET ERDEM İLE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği Ramazan Şenliği, Karaalioğlu Parkı’ndaki orta miradorda başladı. Şenliklerin ilk gününe Başkan Mustafa Akaydın da katıldı. Vatandaşlar şenliklerin ilk gününe yoğun ilgi gösterdi. Ramazan şenlikleri kapsamında ilk konseri ünlü sanatçı Mehmet Erdem verdi. Mehmet Erdem, söylediği şarkılarla Antalyalılara unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri’nde, Aydilge, Hakan Aysev-Ümit Zileli, Niran Ünsal, Levet Yeğenoğlu, Sütlü Kakao gibi ünlü isim ve gruplar konserler verecek. Hacivat-Karagöz, ateşbazlar ve hokkabazlar Ramazan nostaljisi yaşatacak. Ayrıca sema gösterisi, fasıl, animasyon ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. Ramazan şenlikleri her akşam 20.30’da başlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: