İlk kez Tatlıses kullanacak

İbrahim Tatlıses'in sol kol rehabilitasyonunda dünyadaki son teknolojik yenilik olan el robotu kullanılacak.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu tedavi gördüğü Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden taburcu edilerek ameliyat olmak için Almanya'ya giden sanatçı İbrahim Tatlıses'in yurda döndükten sonra sol elinin tedavisi için yurt dışından el robotu getirilecek.

Türkiye'de ilk kez kullanılacak robot ile hastalar bilgisayar ekranı yardımıyla günlük kol hareketlerini oyun oynar gibi gerçekleştirerek beynin unuttuğu hareketleri yeniden öğreniyor.

EL ROBOTUNUN ÖZELLİKLERİ

Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Köksal Holoğlu, nörolojik hastalıklar, kafa travmaları, omurilik yaralanmaları gibi nedenlerle sağ ya da sol kolda meydana gelen hareket kayıplarında kullanılan el robotu ile hastanın çok sayıda hareketi sıkılmadan yapabildiğini söyledi.

Robotun bilgisayara bağlı çalıştığını aktaran Holoğlu, "Bilgisayar ekranı yardımıyla çalışan hasta kol hareketlerini bilgisayarda oyun oynayarak gerçekleştiriyor. Örneğin bir elmayı kaldırıyor, çiçek demeti yapıyor ya da mutfak dolabında bir bardak alıyor. Yani günlük aktivitelerini yapacakları bilgisayar oyunları bulunuyor. Böylelikle robot, beynin unuttuğu kol hareketlerini bilgisayar ekranı aracılığıyla hastaya hatırlatıyor" şeklinde konuştu.

Dr. Holoğlu, hastanın robotu bir süre kullandıktan sonra da kolun hareket kabiliyeti yeniden kazanabildiğini sözlerine ekledi.