İlk klibini Ahmet Kaya'nın anısına çekti

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Hasan Ali, 'Rüzgar' isimli ilk albümün ardından 'Şemuge-Eşik' isimli ikinci albümünü çıkardı.

Hasan Ali, bu albümünün ilk klibini ise toplumsal sorumluluk ve muhalif kimliğine vurgu yapma adına, Ahmet Kaya anısına yazdığı ve Kemal Çapraz'ın 'Medyamsın' şiirinin yer aldığı 'Heval' adlı esere çekti.

Hasan Ali, 'Rüzgar' adlı albümü özgün-etnik formlarında harmanlanmış müzikal açıdan melez bir yapıya sahip ilk albümünden sonra genel olarak ritmi daha yüksek ancak benzer öğeler taşıyan 'Şemuge/Eşik' isimli, kırmanci, kurmanci ve Türkçe söylenmiş toplam 10 şarkıdan oluşan albümünü çıkardı. Cazz, blues, raagy ve otantik tarzın bir arada yer aldığı bu albümün aranjmanlığını Özbek müzisyen Rustam Mahmudov yaptı. Kayıt, mix, mastering ve saksafonuyla Yuri Ryhadçenko katkıları da bu albümde yer alıyor.

Albümde yer alan Kurmanci eserde Burhan Berken ile düet yapan Hasan Ali, bu albümünde toplumsal sorumluluk ve muhalif kimliğine vurgu yapma adına ilk klibini Ahmet Kaya anısına yazdığı ve Kemal Çapraz'ın 'Medyamsın' şiirinin yer aldığı 'Heval' adlı esere çekti.