İlk maçta gülenler rahat geçtiler!

Gecenin maçında Milan, PSV'yi evinde 3-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne kalırken ilk maçtan avantajlı skorla dönen Zenit, Sociedad ve Plzen dışında Celtic de tur atlayan ekipler oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu ikinci maçları bugün tamamlandı. İlk maçtan avantajlı skorlarla dönen Milan, Real Sociedad, Viktoria Plzen ve Zenit Şampiyonlar Ligi'ne kalan ekipler oldu.

Milan zorlanmadı

Henüz 9. dakikada Boateng'in golüyle öne geçen Milan ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. PSV Eindhoven ataklarına geçit vermeyen İtalyan temsilcisi, Balotelli ile 55'te farkı ikiye çıkararak rahatlarken Boateng 77'de skoru tayin etti: 3-0.

Sociedad'tan aynı tarife

İlk maçta deplasmanda aldığı 2-0'lık skor avantajıyla Lyon'u evinde konuk eden Real Sociedad, aynı skoru Anoeta Stadyumu'nda da aldı. İspanyol temsilcisinin golleri 67 ve 90. dakikalarda Carlos Vela'dan geldi.

Reklam
Reklam

Plzen tarihe adım attı

Evinde 3-1 yendiği Maribor'la deplasmanda karşılaşan Viktoria Plzen, işini erken birtirdi. 3. dakikada Tecl ile öne geçen Çek temsilcisi, skor üstünlüğünü maç boyu koruyarak adını tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.

Celtic söktü aldı

Kazakistan'dan ummadığı bir mağlubiyetle dönen Celtic, evinde gülmeyi başardı. Maçın başından itibaren Shakhter Karagandy üzerinde baskı kuran İskoç temsilcisi, aradığı golü ilk yarının sonunda Commons ile buldu. Samaras 48'de tura dengeyi getirirken 90'da Forrest, artık uzar denilen maça noktayı koydu. Böylelikle Celtic 2-0'ın rövanşını 3-0'la alarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başardı.

Zenit evinde de galip

Portekiz'de Pacos Ferreira deplasmanından 4-1'lik skorla dönen Zenit, Rusya'dan da rakibini 4 golle uğurladı. 4-2 kazanan Zenit'in golleri Danny Alves (2), Bukharov ve Arshavin'den gelirken Portekiz temsilcisi Manuel Jose ve Carlao ile goller buldu. 

Anahtar Kelimeler: