İlk Resim Sergisini 3 Yaşında Açtı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 3 yaşındaki kız çocuğu Deniz Selda Çakmak'ın kara kalem ve sulu boya çalışmaları PAÜ sergi salonunda sergilenmeye başlandı.

Denizli'de, 3 yaşındaki kız çocuğu Deniz Selda Çakmak'ın kara kalem ve sulu boya çalışmaları PAÜ sergi salonunda sergilenmeye başlandı. Denizli'de Görsel Sanatlar öğretmeni anne ve gazeteci babanın çocukları Deniz Selda Çakmak'ın, 1 yaşından bu yana yaptığı kara kalem ve sulu boya resimlerinden oluşan 70 çalışma sergilendi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına gazetecilere açıklama yapan anne Sibel Esen Çakmak (37), kızının henüz 1 yaşındayken konuşmayı öğrenmeden resim yapmaya başladığını belirtti. Çocuklara ilgi gösterildiğinde yeteneklerinin ortaya çıkarılacağını söyleyen Çakmak, kızının da kendine özgü yöntemlerle resim yaptığını, ortaya güzel şeyler koyduğunu söyledi. Kızının yaşı ilerledikçe dahada başarılı olacağına inandığını belirten anne Çakmak, "Sabahları uyandığı zaman ilk önce resim çiziyor. Kızımla ne kadar gurur duysam azdır. Umarım ileride başarılı bir ressam olur" dedi. Serginin açılışa katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, 3 yaşındaki çocuğun becerisinin altında yeteneği ve eğitimci annesinin bulunduğunu belirterek, "Denizin, evde kendine özgü resimler çizdiğini öğrendik, tebrik ediyoruz. Biliyoruz ki her çocuğun kendine has bir yeteneği var. Toplum olarak başarısız olduğumuz konu, çocuklarımızı kendi yetenekleri yerine ebeveynlerin istekleri doğrultuda yönlendirmemiz. Dolayısıyla çok önemli, değerleri yetenekleri kaybediyoruz. Deniz'e ve ailesine destek olmak lazım. İnsanlar yeteneklerinde gelişmeli ve sevdiği işi yaparak başarılı olmalı" diye konuştu. Sergide 3 yaşındaki Deniz Selda Çakmak, resimlerini basın mensuplarına gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: