İlk Ve Acil Yardım Programı Öğrencileri Tatbikat Yaptı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tatbikat yaptı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tatbikat yaptı.

PAÜ'de morfoloji binası arkasında gerçekleştirilen tatbikata, 112 Acil Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve öğrenciler katıldı. Tatbikat gereği bir minübüsün kaza yapmasının ardından yaralılara müdahale ve ambulansla sevk işlemleri gerçekleştirilirken, otobüsün içinde kalan yaralılar da dışarı çıkarıldı.

PAÜ İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Özkan, tatbikatta kaza ve sonrasında gelişen olayları ele aldıklarını belirterek, "Kırıklar, büyük kemik kırıklarında görülebilen ciddi iç kanamalar dışında, hayatı doğrudan tehdit etmeyen olaylardır. Bununla birlikte, hatalı yaklaşımlar sonucu bir boyun ya da sırt omurlarında kırığı olan hasta yaralı felç kalabilir, kol ya da bacak kemiği kırık bir hasta yaralı kol ve bacak damarları ve sinirleri kesilip durum ağırlaşabilir, omuz çıkığı yerine takılmaya çalışılırsa ameliyatla dahi düzelemeyecek hale gelebilir. Kırık, çıkık, burkulma gibi kemik ve eklemi ilgilendiren olaylarda ilk yardım görevlisinin temel hedefi, sorunlu vücut uzantısı ya da bölümünü hareketsiz hale getirerek, kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemek, ağrısız ve güvenli bir şekilde naklini sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: