İlk zafer Toseland ve Corser'ın

(TürkiyeF1.com) - Losail'de bulunanlara harika bir eğlence sunan iki yarışın ardından, eski iki Dünya Süperbike şampiyonu James Toseland (Winston Ten Kate Honda) ve Troy Corser (Alstare Suzuki Corono Extra) da birer yarış kazandılar. 18 turluk yarışlar ardarda eski tur rekorlarının kırılmasıyla yüksek bir hızda geçildi. İlk turu onuncu sırada tamamlayan James Toseland, dramatik bir son turun ardından Ten Kate Honda takımıyla çıktığı ilk yarışında zaferi elde etti.

2004 Dünya Şampiyonu, olası 1. ve 2. isimler Noriyuki Haga ve Yukio Kagayama finişe sadece yarım tur kala kaza yapınca harekete geçti, Toseland arkasındaki Troy Bayliss (Ducati Xerox)'in baskısına dayanarak zaferi elde etti.

Reklam
Reklam

İlk başlarda lider giden Andrew Pitt (Yamaha Motor Italia) kariyerinin ilk podyum finişini gördü ve üçüncü oldu. Dördüncülük 2005 Losail yarışı galibi ve Dünya Şampiyonu Troy Corser (Alstare Suzuki Corona Extra)'a giderken arkasında da SBK çaylaklarından bir çok isim finiş gördü. Michel Fabrizio (DFX Honda) beşinci olurken, Alex Barros Klaffi Honda ile ilk yarışında altıncı oldu ve Roberto Rolfo da ortalarda başladığı yarışta SCCaracchiDucati'siyle yedinci sırada finiş gördü.

2. Yarış
İkinci yarışta her pilot öndeki grupta yer almayı istiyordu. Corser ve Bayliss son iki turda birbirleriyle büyük bir mücadeleye girdiler ve bu güzel mücadeleden iki tur sonunda Corser zafere sadece bir saniye farkla ulaşan kişi oldu. Arkadaki mücadele de çok heyecanlıydı ve sonucu foto finiş belirledi. Noriyuki Haga ile Toseland'ın arasındaki fark sadece 1.6 santimetreydi. Ayrıca Haga ikinci turda 2'00.061'lik derecesi ile pistin yeni rekorunu kırdı.

Şampiyona Bayliss'in Liderliğinde Avustraya'ya Taşınıyor
Bayliss (40 puan) doğduğu ülkeye şampiyonada iki puan önde olarak gidiyor. Corser ve Toseland 38'er puanla, Pitt 27 puanla, Fabrizio ve Barros ise 19 puanla Bayliis'in arkasında bulunuyorlar.

Reklam
Reklam