İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş:

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk ulusunun da uyanışı olmuştur" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk ulusunun da uyanışı olmuştur" dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirtaş, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin kıvılcımlandığı 19 Mayıs 1919'da, Samsun'da kurtuluşun ilk adımının atıldığını söyledi.

Tüm gençlerin bayramını kutlayan Demirtaş, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 93 yıl önce Samsun'a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı atmış, bu adımın ardından verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olmuştur. 19 Mayıs, Türk Ulusu için sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk ulusunun da uyanışı olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Gençlerin ülkenin kalkınma dinamikleri arasındaki en önemli güç olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Türk gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Biz İlkadım'da ki gençlerimizin eğitim, kültür, sanat ve spor ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizde yaşayan gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için her türlü desteği veriyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: