İlkadım Belediyesi, eğitim alanında yapılacak her türlü desteğe hazır

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü...

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora’yı makamında ziyaret etti.
Samsun'da eğitimin daha iyi seviyelerde olması için her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduklarını kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, Cora’ya İlkadım Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Eğitime 1 milyon TL bütçe ayırarak, İlkadım ilçesindeki okulların bazı ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Demirtaş, "Önümüzdeki yıllarda eğitim ve okullarımız için daha fazla bütçe ayıracağız.“ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Cora’ya, belediyeye ait Bilgi Evi’nin faaliyetlerinden söz eden Başkan Necattin Demirtaş, Bilgi Evi’nde her yaştan insanın çeşitli kurslar ile eğitildiğini, bu gibi eğitim yuvalarını ilçede yaygınlaştırmak üzere belediyenin çalışmaları olduğunu kaydetti.
Gençlerin, küçük yaşlarda geri dönüşüm alışkanlığını kazanmaları üzerine geri dönüşüm konulu kısa film yarışması düzenlediklerini, böylelikle bilinçli bireyler yetişmesine imkan sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Demirtaş, “Türkiye'de ilk defa belediyemiz tarafından uygulanan ‘Çöpünüz Altın Olacak’ projesi ile geri dönüşülebilir atıkların kazanımı noktasında önemli mesafeler katettik. Bu alışkanlığı erken yaşlarda gençlere kazandırabilmek için eğlenceli olacağını düşündüğümüz kısa film yarışması düzenliyoruz. Gençler, kısa filme hayal dünyalarını yansıtarak, geri dönüşüm konusunda bilinçlenecekler.” diye konuştu.
İlkadım Belediyesi’nin, eğitime ciddi anlamda bütçe ayırmasının son derece önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, eğitime verdiği önem ve sağladığı katkılardan dolayı Başkan Demirtaş’a teşekkür etti. Okullarda hijyen konusuna önem verdiklerini anlatan Cora, şöyle dedi: "Hijyen ve temizlik birinci önceliğimiz. Okullarımızın temiz olmasını önemsiyoruz. Okulların dış ve iç cephe görünümü de çok önemli. Öğrencilerin sağlıksız bir ortamda eğitim görmesi asla kabul edilemez. Bu nedenle sağlıklı şartlarda eğitim için okullarımızın hijyenik olması gerekiyor. Bu konuda sizlerin de hassasiyetiniz bizleri mutlu ediyor.”
Ziyarette, MHP’li belediye meclis üyeleri Sezai Onaran, Bahri Çakır, Mehmet Kaya ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç de yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz