İlkadım Belediyesi, Trafikte Can Kaybını Azaltacak Proje Hazırladı

Samsun’un İlkadım Belediyesi, küçük yaştaki çocuklara trafik bilinci kazandırmak amacıyla Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırladı....

Samsun’un İlkadım Belediyesi, küçük yaştaki çocuklara trafik bilinci kazandırmak amacıyla Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırladı. Trafik kazalarının büyük bir sosyal sorun olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, trafik kazalarında yaşanan can kaybının, bilinçli ve eğitimli nesillerle azaltılabileceğini söyledi.

Trafik Eğitim Parkı Projesi ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Başkan Necattin Demirtaş, trafik kazalarında son 10 yılda meydana gelen 7 milyon trafik kazasında 45 bin kişinin hayatını kaybettiğini, bir buçuk milyon kişinin yaralı veya sakat olarak yaşamlarını sürdürdüğünü hatırlattı. Trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 yayadan 26’sının çocuk olduğuna işaret eden Başkan Demirtaş, "Ülkemizde Türkiye’de 14 yaş altındaki çocukların, trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski Avrupa ülkelerine göre 3 ile 4 kat daha yüksek. Uzmanlara göre Türkiye’de yol güvenliği eğitimi gerek nitelik, gerekse nicelik olarak yeterli değil. Dünyada da bu sorun hala çözülebilmiş değil. Bu konuya çözüm getirmenin bir yolunun da çocuklara küçük yaşta trafik eğitimini vermektir." dedi.

Reklam
Reklam

Bu bilinçle ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocuklara trafik bilincini küçük yaşlarda kazandıracaklarını ifade eden Başkan Demirtaş, Trafik kurallarına duyarlı eğitimli nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Demirtaş, şunları ifade etti: "Eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan trafik eğitim parkını çalışmasını yeni yılda bitireceğiz. Trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan proje kapsamında, okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız."

Demirtaş, Derebahçe Mahallesi'nde 4 bin metrekarelik alana yapılacak alanda Karayolları'nın standartlarına uygun yollar, kavşak, alt ve üst geçitler bulunduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: