İlkadım Belediyesi’nden Zabıtalara Hizmet Içi Eğitim

Samsun İlkadım Belediyesi, zabıtalara yönelik hizmet içi eğitim düzenledi. Mesleki bilgileri güncellemek ve verimliliği artırmak...

Samsun İlkadım Belediyesi, zabıtalara yönelik hizmet içi eğitim düzenledi. Mesleki bilgileri güncellemek ve verimliliği artırmak amacıyla iki hafta sürecek eğitimlerde 35 zabıta, kanuni bilgilerden güncel meselelere kadar birçok konuda bilgilendirilecek.

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kurum içi personel eğitimine yönelik seminerlere önem verdiklerini belirterek, “Belediyenin aynasısınız, hal ve hareketlerinize, giyim ve kuşamınız çok dikkat edin." uyarısında bulundu.

Zabıtanın, belediyenin dışarıya yansıyan yüzünün en önemli fotoğrafı olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, "Sizler şehrin yaşam kurallarını hayata geçiren arkadaşlarsınız. İyilikle, güzellikle yaklaşarak insanlara daha rahat yaşam standardı sağlamalıyız. Sorunları, kırıp dökmeden çözerek, davranışlarımızla topluma örnek olmalıyız. Çünkü sizler belediyenin dışarıya yansıyan yüzünün en önemli fotoğrafısınız. Belediyenin aynası konumundasınız. Sizin hal ve hareketleriniz, giyim ve kuşamınız bunun için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Belediye Meclis Salonu'nda başlattığı zabıta eğitimini, yine tecrübeli zabıtalar verdi. Seminerde başlıca; Kabahatler Kanunu, 4077 Sayılı Tüketici Koruma Kanunu, 5393 Sayılı Semt Pazar Yerleri Kanunu, Belediye Kanunu, İmar Kanunu, Hıfzıssıhha Kanunu, Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu gibi kanunlar ve bunara bağlı yönetmelikler konusunda güncel bilgiler verildi. Zabıta personeli için verilen seminerlerde ayrıca halkla ilişkiler, iş yeri denetimleri, yazışma kuralları gibi temel konular da işlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: