İlkadım Güneye Taşınacak

İlkadım'ın geleceğini planladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yaşam alanlarını şehrin güneyine taşıyacaklarını...

İlkadım'ın geleceğini planladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yaşam alanlarını şehrin güneyine taşıyacaklarını söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yabancılar Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Olcay İnanç'ın daveti üzerine esnaflarla bir arada bulunan Başkan Demirtaş, çarşı esnafının sorunlarını dinledi. Yabancılar Çarşısı ile ilgili taleplerini anlatan Dernek Başkanı Olcay İnanç, "İlkadım Belediyesi'nin sosyal sorumluluk anlayışıyla yapılan 1. Halk Ekmek Balık Festivali şehrimiz için önemli bir etkinlikti. Bu amaçla sahil kenti Samsun'umuzu balıkla özdeşleştirerek önemli bir kültürü bu festivalle hem il genelinde hem de yurt genelinde tanıtımını yaptınız. On binleri bir araya getirerek insanlarımızı bir arada buluşturup sosyal bir kaynaşma ortamı tesis ettiğiniz. Biz Yabancılar Çarşısı esnafları böyle bir etkinliği gerçekleştirmenizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Esnafların bu ülkenin belkemiği olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “İlkadım Belediyesi olarak esnaflarımızın derdi ile dertlenerek sıkıntılarıyla hem hal oluyoruz. Esnaflarımız ekonomik anlamda ülkemizin belkemiğidir. Siz bir insanın belkemiğini kırarsanız. O beden ayakta duramaz. Sağlıklı adımlar atamaz. Esnaflarımız da bu ülkemizin ticari anlamda bu ülkenin belkemiğidir. Bu kemiği kırarsanız ekonominin belini doğrultamazısınız. Maalesef, Türkiye'nin acı gerçeği. Esnafımız artık hareket kabiliyetini sağlayamayacak durumda. Bu çözülmesi gereken ülkemiz için önemli bir sorun" diye konuştu.

Esnafa çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Necattin Demirtaş, Halk Ekmek Fabrikası, Sevgi Evleri, Trafik Eğitim Pisti, Hilal Kart, Çöpünüz Altın Olsun, Yer Altı Konteyner Sistemi ve Askıda Ekmek uygulamasını anlattı. İlkadım'a kalıcı eserler kazandıracaklarını ifade eden Demirtaş, İlkadım’ı 100 yılını planlayan bir çalışma içersinde olduklarını söyledi. Başkan Demirtaş, “Yeni bir yeri ticaret ve konut alanı yapmak kolay. Zor olan var olanı değiştirmek ve çağa uydurarak yeni merkezler oluşturmak. Biz, İlkadım Belediyesi olarak bu konuda kararlıyız. Kentin tüm aktörleri de bu kararlı duruşumuza destek vermelidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hastane Mahallesi’nde avam projesini çıkardıkları kentsel dönüşümle gelişimin önünü açacaklarını ifade eden Başkan Demirtaş, yeşil alanı ve çevre düzenlemesi ile modern kentleşmeyi, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Anadolu, Zeytinlik, Kökçüoğlu, Fatih ve İlyasköy mahallerinde de sürdürmeyi planladıklarını ifade etti. Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Necattin Demirtaş, "Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz” dedi.

Uydukent projesini çok önemsediğini belirten Demirtaş şöyle devam etti: "Buradaki amacımız İlkadım ilçesini iç kısımlara taşımaktır. İçeriye taşımak içinde cazibeli bir merkez oluşturmamız lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Uydukent Konut Projesi'nde inşallah bunu yapacağız. İnsanlarımızın oralardan ev almalarını ve ilgilenmesini sağlayacağız. Bu anlamda da şehrimizi geri taşıyacağız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz