İlkadım Halk Ekmek Fabrikası'nda Son Sistem Toknoloji Kullanıldı

Samsun İlkadım Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fazıl Vatanandıran, "Burada una, hamura, ekmeğe büfeden sizin...

Samsun İlkadım Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fazıl Vatanandıran, "Burada una, hamura, ekmeğe büfeden sizin poşetinizin içine girene kadar hiçbir şekilde çıplak el değmiyor" dedi.

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Yap - İşlet - Devret modeli Özköseoğlu Şirketler Grubu'na yaptırılan ve işletmeciliğini Özköseoğlu Şirketler Grubu'nun yaptığı İlkadım Halk Ekmek Fabrikası'nın son teknoloji sistem ile kurulduğunu ve fabrikada un, hamur ve ekmeğe vatandaşın poşetinin içine girene kadar çıplak el değemediğini belirten İlkadım Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Fazıl Vatanandıran, fabrikada uygulanan hijyen şartlarının Türkiye'de hiçbir ekmek fabrikasında uygulanmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Özköseoğlu Şirketler Grubu'nun Türkiye'nin tamamı ve dünyanın çok sayıda ülkesine ekmek fabrikası tesisi kurduğunu ifade eden Fazıl Vatanandıran, "Bizim yurt içinde yaklaşık olarak 11 bin adet pişirme fırınımız var, bunun dışında on binlerle ifade edeceğimiz hamur hazırlama ve işleme makineleri var. Ayrıca 64 ülkeye 2 bin tane ekmek fabrikası kurduk. Çok ciddi döviz girdileri sağladık. Irak'a, Cezayir'e çok miktarda tesisler sattık. Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa ve Avustralya'nın dahil olduğu gelişmiş ülkelere bu güne kadar 2 bin civarında tesis kurduk" diye konuştu.

Samsun'da kurdukları fabrikanın her türlü donanıma sahip olduğunu, bu sistemde Türkiye'de başka fabrika olmadığını söyleyen Vatanandıran, "Biz bugün Samsun'a bu teknolojiyi, bu yatırımı yaparken bazı hedeflerimiz vardı. Çok uzun yıllardır bu teknolojiyi üreten bir firma olarak kendimize bir tesis yapmamıştık. Samsun'da kurduğumuz bu tesisin arkasında her biri 34 ton kapasiteli 3 tane silo var. Dünyanın en gelişmiş un saklama sistemidir. Burada her türlü girdinin donanımlı laboratuarımızda analizi yapılıyor. Gidip herhangi bir yerden un almıyoruz. Kendimize göre kriterlerimiz var, bunu uygun olarak un ürettiriyoruz. Çalışan personelimiz ilkönce cepsiz, düğmesiz giysilerini giyiyorlar, bonelerini, maskelerini takıp terliklerini giyiyorlar. Diz kumandalı lavaboda ellerini yıkadıktan sonra dezenfektan kutusunda ellerini dezenfekte ettikten sonra parmak izi cihazıyla içeriye girebiliyor. Bu işlemleri yapmayan bir kişi kesinlikle içeri giremiyor, kapılar zaten açılmıyor. Bu Türkiye'de hiçbir ekmek fabrikasında yok. Hollanda'dan getirdiğimiz bezden yapılmış bir havalandırma sistemi var. İçeriye sürekli olarak saatte 50 bin metreküp filtrelendirilmiş ve iklimlendirilmiş bir hava veriyoruz. Biz bu tesisi bütün bu örnek uygulamaları yapmak için kurduk. İlkadım Belediyesi ile aramızda olan şartnamemizde yer almayan birçok şeyi ekstra olarak koyduk. Bizim idealimiz olan, örnek gösterebileceğimiz bir tesis oldu" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: