İlkadım Hemşehrileri Buluşturuyor

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “1. İlkadım Hemşehri Buluşması”nda Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri 14-16 Haziran...

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “1. İlkadım Hemşehri Buluşması”nda Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri 14-16 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca kendi tarihini, turizmini, yöresel yemeklerini, örf ve adetlerini tanıtacak.

Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde Sevgi Kafe arkasında 3 gün boyunca devam edecek olan “1. İlkadım Hemşehri Buluşması” öncesi Asarcık Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bafra Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balkan Türkleri Kültür Dayanışma ve Haberleşme Derneği, Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği, Birleşik Kafkas Derneği, Çarşamba Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kadamut Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kavak Dernekler Federasyonu(KADEF), Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Of-Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ordu Sevgi Derneği, Adige Kültür Derneği, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Sinoplular ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Artvin-Şavşatlılar, Tonyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Trabzon Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Vezirköprülüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bir araya geldi.

Reklam
Reklam

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Hemşehri derneklerinin yöresel yemek, örf, adet, gelenek ve göreneklerinin tanıtılacağı etkinlikle ilgi görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Samsun için birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Program içeriği ilgili hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri konuşan Başkan Danışmanı Şerif Mırık, kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılması amacıyla organize edilen hemşehri buluşmasının Samsun tarihi açısından bir ilk olduğunu ifade etti. İlkadım Belediyesi olarak tüm hemşehri derneklerini buluşacağı bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen Mırık, “Belediye Başkanımızın üzerinde hassasiyetle üzerinde durduğu ve önem verdiği hemşehri dernekleri buluşmasıyla Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri bağlı olduğu il ve ilçenin tarihi, turizmi, yöresel yemekleri, örf ve adetlerini tanıtacak. Memleket tanıtımı ve hemşehri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birliklerimizi, kendi geleneklerini yaşatabilecekleri sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Samsun'da faaliyet gösteren Samsun için emek veren ve hizmet üretenleri bu fuarımızda buluşturarak kaynaştıracağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MEHTER YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK.

Hemşehri buluşmasının Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak yapılan mehter yürüyüşü ile başlayacağını söyleyen Başkan Danışmanı Şerif Mırık, "Üç gün boyunca folklorik gösteri ve yerel sanatçıların konseri ile devam edecek etkinlik öncesi cuma günü saat 14.00'te mehteran yürüyüşü tertip edilecek. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak mehter takımının yapacağı gösterileri ile başlayacak olan yürüyüş 19 Mayıs Bulvarı, Çiftlik ve Lise Caddesi gezilerek Sevgi Kafe arkasındaki fuar alanında son bulacak. Yürüyüş sonrası saat 17.00'de yapılacak açılış kurdelesi ile fuar, halka açılacak” dedi.

Üç gün boyunca folklorik gösteriler ve yerel sanatçıların konser vereceği 1. İlkadım Hemşehri Buluşması'nın son günü saat 20.00'de Orhan Hakalmaz sahneye çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz