İlkadım’da İşitme Engelli İşaret Dili Kursu Açıldı

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlkadım Engelli Yaşam Merkezi ve Orta Karadeniz Engelli Derneği işbirliği...

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlkadım Engelli Yaşam Merkezi ve Orta Karadeniz Engelli Derneği işbirliği ile işitme engelli işaret dili kursu açıldı.

Kursun açılışına İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Şube Müdürü Seyidahmet Sulubey, İlkadım Engelli Yaşam Merkezi Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı ve kursiyerler katıldı.

Kursa çeşitli kurumlardan ve üniversite öğrencilerinden 52 kursiyerin katıldığını belirten Kurs Öğretim Görevlisi İlker Meydan, “Kurs programı 120 saat olarak uygulanacak ve kurs sonunda başarılı olanlara sertifikaları verilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

İşitme engelli işaret dili kursuna yoğun bir talep olduğunu ifade eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Engellilerin hayata daha çok katılabilmeleri özellikle kamu hizmetlerinden kolaylıkla faydalanabilmeleri için 3 yıldır engellilere yönelik Halk Eğitim Merkezi’nde birçok kurs açmaktayız. Kurslarımıza yoğun talep olmaktadır. Kamu kuruluşlarından çok sayıda personel ve üniversitelerde öğretmenlik eğitimi alan öğrenciler da çok bu kursu talep etmektedir. Kursun yürütülmesinde emeği geçen yönetici ve öğretmenleri kutluyor, kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: