İlkadım’da Izinsiz Hayvan Barınaklarına Geçit Yok

Samsun İlkadım Belediyesi ve Büyükşehir Zabıta ekipleri kentin yaşam merkezlerinin yakınında, işlek yol ve caddeler...

Samsun İlkadım Belediyesi ve Büyükşehir Zabıta ekipleri kentin yaşam merkezlerinin yakınında, işlek yol ve caddeler üzerinde izinsiz olarak adaklık koyun satışı yapanlara denetim yaptı.

İlçe merkezindeki Kıranköy, Barış Bulvarı ve Mehmet Aydın Araştırma Hastanesi yolunu mesken haline getiren barınaklarda adaklık koyun satış yapanlara yönelik şok denetim gerçekleştiren İlkadım ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kaçak kesim yapan Sezgin Allıtaş’a müdahale etti. Adaklık olsa dahi izinsiz kesim yapılamayacağını alınan belediye encümen kararı ile birlikte Sezgin Allıtaş’a bildiren zabıta ekipleri izinsiz kesimi yapılan küçük baş hayvanlara da el koydu. Çevreye kötü görüntü veren hayvan barınaklarını yıkan ekipler 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu maddesinden ceza işlem uyguladı.
Şehir merkezinde hem çevreyi kirletirken hem de trafiği tehlikeye sokan ahır tarzı yapıların alınan Belediye encümen kararı ile yıkılacağını anlatan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, "Halkın sağlığını tehdit eden, görüntü ve çevre kirliliğine yol açan,harabeye dönmüş küçükbaş hayvan barınaklarını tespit edip yıkıyoruz. Şehrin göbeğinde, mahalle aralıklarında kaçak hayvan ticareti yapanlara yönelik denetimlerimizde Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri ile organize olarak devam ettireceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: