İlkadım’da Muhtarlar Bilgilendirildi

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, mahalle ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltıda, İlkadım’a bağlı...

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, mahalle ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda, İlkadım’a bağlı mahalle ve köy muhtarlara ilçede yürütülen eğitim ve sağlık projeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, OMÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Kaya Çağlayan, İl Planlama Müdürü Nevzat İşler, İl Sağlık Müdür Yrd. Dr. Hatice Öz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, ilçe daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Kaymakam Narinoğlu, “İlkadım ilçesinde eğitim ve sağlık alanlarında yürütülen proje çalışmalarında OMÜ, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinin yanında sahada bulunan halkın temsilcileri muhtarla işbirliğine çok önem veriyoruz. Projelerin amacına ulaşabilmesi için ortak hareket ederek, işbirliğini en üst düzeye çıkarmalıyız. Bu amaçla Kaymakamlığımızda proje ofisi oluşturuyoruz. Kaymakamlık olarak projelere konu olacak her türkü fikre açığız ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda eğitim projeleri konusunda sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Proje tabanlı eğitimin gereği ilçemizde okullaşma oranlarını ve eğitimin kalitesini artırmaya dönük projeler hazırlayarak uygulamaya koyduk. Özellikle valiliğimizce yürütülmekte olan 2019 Samsun Eğitim Vizyonu kapsamında hazırladığımız ‘Okul Öncesine İlkadım ve Başarıya İlkadım’ projeleri ile eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bakanlığımızca yürütülen Okullar Hayat Olsun projesi ile okullarımızı halk için öğrenme merkezi haline getirerek halk eğitim kursları ile vatandaşların bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıda İl Sağlık Müdür Yrd. Dr. Hatice Öz, valilikçe yürütülen Kadın Sağlığı ve Engelli Tespit ve İzleme projesi ile ilgili bilgi vererek muhtarlardan destek istedi.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, “Okul öncesi eğitim Türkiye’de henüz yaygınlaşmadı. İlkadım Kaymakamlığı’nın, okul öncesiyle ilgili yaptığı çalışmalara elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Üniversite olarak yapılan çalışmaları destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Köy ve mahalle muhtarları söz alarak kaymakamlıktan destek istedikleri konularla görüşlerini bildirdiler. Kaymakam Narinoğlu söz alan muhtarlara her türlü desteklerini vereceklerini, her muhtara mail adresi oluşturulacağını ifade etti. Narinoğlu şöyle konuştu: “Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeler çok önemli Projelerdir. Kadın Sağlığı projesiyle ilgili, kadınlara ulaşmak anlamında her mahallede daha çok kadına ulaşmak bu oranı yukarı çekmek istiyoruz. Diğer projelerde de birlikte olup yeni projeler üreterek her türlü destek vermeye hazırız. Siz muhtarların topluma hizmet, mesleğine duyarlı, konusunda devletle barışık, halkıyla uyumlu lider kişiler olarak görüyorum. Sizin gücünüzden yararlanarak devletimizle daha büyük işler yapacağız.”

Reklam
Reklam

Toplantı, ilçe daire amirlerinin birimleri ile ilgili bilgilendirmesi ve soru- cevap bölümü ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: