İlkadım'da Seyyar satıcı sorunu devam ediyor

Samsun Büyükşehir Sebze ve Meyve Hali İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi (SAMESKOM) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer...

Samsun Büyükşehir Sebze ve Meyve Hali İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi (SAMESKOM) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Latif Güneri, İlkadım Belediyesi’nin tutarsızlığı nedeniyle seyyar satıcıların sıkıntı yaşadığını ve başkanın verdiği sözlerin arkasında durmadığını iddia etti.
Belirli yerleri olmaması nedeniyle İlkadım ilçesi sınırları içersinde satış yapan yaklaşık 500 seyyar satıcıya yer gösterilmeden kaldırımlarda satış yapanların yazılı olarak uyarılmasına ilişkin tepkiler sürüyor.
Olayla ilgili ortak bir tutum belirlemek için yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapan SAMESKOM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Latif Güneri, İlkadım Belediyesi ile seyyar satıcılar arasındaki sorunun yapılan görüşmelere rağmen devam ettiğini söyledi.
Yapılan görüşmelerde trafik aksatılmadan ve köşe başları işgal edilmeden seyyar satıcıların görevlerine devam edebileceği yönünde ortak karar alındığını, fakat bunun yine belediye tarafından bozulduğunu ileri süren Yönetim Kurulu Başkanı Güneri, “Biz başkanla konuştuğumuzda bize 'Kesin yer bulunana kadar yerlerinden etmeyeceğim' dedi. Bugün seyyarlar kaldırılırsa maddi yönden halka zararı büyük olur. Çünkü büyük marketlerden kat kat daha ucuza mal satıyorlar. Seyyar esnafların mahalle aralarında belirlenecek çeşitli yerlere koyulması gerekiyor. Bu insanları illa kaldıracağım diyorsan, belediyeye işçi olarak al. Bende rahatlarım, semde dua alırsın. Ben gelişmiş bir ilin merkezinde seyyar bulunmasının hoş olduğunu söylemiyorum, eğer kaldırılacaksa bu seyyarları şehrin uygun yerlerinde konuşlandıralım. Halk rahat alışveriş yapsın, seyyarda ekmeğini kazansın istiyoruz.” dedi.
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise pazar yerlerinde dağıtılan bildiride yanlış yazım olduğunu söyledi. Demirtaş, "Ben şehir dışında olduğum zaman dağıtıldığı için son halini görmedim. Biz pazarlara yönelik bir yönetmelik çıkardık. Pazarlara seyyar pazarcılar ile pazarcılık yapmak isteyenleri yerleştireceğiz. Bu insanlar vereceğimiz belgeyle satış yapacaklar. Seyyarları da pazarlara yerleştirerek, 'burada çalışacaksınız' diyeceğiz. Seyyar esnafın sokağın her hangi bir yerinde durma gibi hak ve yetkisi yok. Uygulamadan sonra şehir içinde kimse olmayacak. Mağdur olmasınlar diye böyle bir uygulama başlatıyoruz. Fakat uygulama da yanlış anlaşılıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz