İlkadım'da Sokaklar Şantiyeye Dönecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, mayıs ayından itibaren İlkadım ilçesini şantiyeye çevireceklerini kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, mayıs ayından itibaren İlkadım ilçesini şantiyeye çevireceklerini kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Her ay mahalle muhtarları ile Acem Tekkesi'nde buluşan Başkan Necattin Demirtaş, mahallelere yapılacak olan hizmetlere ortak akıl etrafında şekil vereceklerini söyledi.

Hizmet yolculuğunda en büyük destekçileri ve yol arkadaşlarının muhtarlar olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, "Muhtarlar benim mesai arkadaşım. Muhtarlarımız, mahallelere hizmet götürme noktasında çok önemli bir görev yerine getirmektedir. Halkımıza hizmet götürme noktasında muhtarlarımızla koordineli bir çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam

İlçenin alt yapı sorununa da değinen Demirtaş, 2012 yılında özellikle yol ve kaldırım çalışmalarına ivme kazandıracaklarını belirterek, "Cadde ve sokakları ile İlkadım ilçemizi hizmette şantiyeye alanı olacak. Mayıs ayı itibariyle 120 cadde ve sokağımıza aynı anda eş zamanlı olarak girerek büyük bir çalışma içersine gireceğiz" diye konuştu.

ÇÖP KONTEYNIRLARI YER ALTINA İNİYOR

Yer Altı Çöp Konteynır Projesi ile ilgili muhtarlara bilgi veren Başkan Demirtaş, AB normları uyarınca çöplerin dış ortamdan izolasyonunu sağlayacak olan yeni metot ile konteynırlarını yer altına indireceklerini söyledi. Demirtaş, "İlçemizde yaşam kalitemizi ve standartlarımızı yükseltmek adına çöp ile insan arasındaki steril ortamı oluşturmak ve daha sağlıklı yaşam alanları sağlamak için çalışıyoruz. Bu sistemle, kötü görüntü ve yaz aylarına yaşanan kötü kokuların önüne geçilecek. Çöpler konteynırda cam, plastik ve katı atık olarak da ayrılmış olacak. Yer altı sistemiyle birlikte çöp toplama araçlarımız günde iki kez trafiğe girecek ve böylece hem ilçemizin trafiği rahatlayacak hem de yakıt tasarrufu sağlayacağız." şeklinde onuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: