İlkbaharda, göz rahatsızlığı riski artıyor

İlkbaharda ortaya çıkan göz rahatsızlıklarının "konjunktivit" olarak adlandırıldığını belirten İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi ve göz doktoru Fahrettin Yılmaz, hassas bünyeli insanların göz rahatsızlıklarıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Alerjik konjunktivitin bahar nezlesi ve vernal konjunktivit olarak 2 kısımda incelendiğinin altını çizen Dr. Yılmaz, atmosferin yapısının ve gün dönümünün göz rahatsızlıklarında etkin faktörler olduğunu ifade etti. Dr. Yılmaz, "Bu göz rahatsızlıkları her dönemde olabilir. Güneşin bu tür göz vakalarında büyük etkisi vardır. Güneş ışınlarına hassas insanların mutlaka kaliteli güneş gözlüğü kullanmaları gerekir" dedi.

Bu tür göz rahatsızlıklarının kendiliğinden geçmediğini ve özellikle çocuklarda görmeyi tehdit edecek boyutlara çıkabileceğini vurgulayan Dr. Yılmaz, "Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda gözün saydam tabakası damarlanır. Bu da körlüğe sebep olabilir" diye konuştu. Dr. Yılmaz, "Eğer kişi kalitesiz güneş gözlüğü kullanıyorsa göze istemeden de olsa büyük zarar verir. Gözlüksüzken göz bebekleriniz küçülür ve doğal olarak göze güneş ışığının girmesine engel olur. Güneş gözlüğü takıldığında ortalık kararacağından göz bebekleri büyür. Gözlük kalitesiz ise bütün güneş ışını biz fark etmeden büyüyen gözümüze girmiş olur. Bu da son derece tehlikelidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BOLU (İHA)

Anahtar Kelimeler: