İlker Başbuğ’un Avukatı: “savunma Hakkı Kısıtlanarak Karar Verileceğine Dair İzlenim Var”

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, “Savunma...

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, “Savunma hakkı kısıtlanarak karara gidileceğine dair izlenim yaratıldı” dedi.

İlkay Sezer, yargılamanın son 1 haftasında mahkemenin bir değişiklik yaptığını belirterek, daha önce dinlenmesine karar verilen eski MİT müsteşarı dahil diğer tanıklar dinlenilmeden dosyanın savcının talebi üzerine esas hakkında mütalaa hazırlanması için iddia makamına verildiğini söyledi. Sezer, “Bu acelecilik bize kararın da aynı şekilde hızla ve yine sanıkların ve savunma olarak görev yapan bizlerin konuşma hakları, savunma hakkı kısıtlanarak karara gidileceğine dair izlenim yarattı. 288 sanığa ne kadar az süre verirseniz, kararı da savunmayla o kadar çabuk bitirip açıklayabilirsiniz. Tanıkların dinlenmeden, üstüne sanıkların da verileceği bir karar ne kadar hukuki olur bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

İlker Başbuğ’un duruşmalara katılmamasının nedeni olduğunu dile getiren Sezer, “O davalar neden birleştirildi, bizi bu kişilerle aynı potalara koydunuz, bu yargılama bu şekilde uzatıldı, okyanusa attınız, bu davada karar çıkmaz’ şeklindeki değerlendirmenin aslında bugün geldiğimiz noktada ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar 154 tanık dinlenmiş. 21 Haziran’dan bu güne kadar 106 tanık dinlenmiş. 15 dakika da beyanda bulunacaksınız. 3-4 yıldır mahkemeye gelmiş ama savunma tarafına verilmeyen evraklar var. Ben bunu 15 dakikada nasıl beyanda bulunabilirim. Hukuka uygun mu bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: