İlker Kaya'nın Cenazesi Morga Kaldırıldı

Bursa'da, BDP'liler ile vatandaşlar arasındaki kavgada yaralanan ve 20 gün tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını...

Bursa'da, BDP'liler ile vatandaşlar arasındaki kavgada yaralanan ve 20 gün tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybeden İlker Kaya'nın (31) cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Cezaevlerindeki açlık grevine destek olmak amacıyla BDP'lilerin yürümek istemesiyle Yavuz Selim ve Ulus Mahallesi'nde 28 Ekim tarihinde başlayan olaylar 3 gün sürmüş, İlker Kaya ve bir gazetecinin yanı sıra aralarında polislerinde bulunduğu 20'den fazla kişi yaralanmıştı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 51 kişiden BDP'li 12 kişi tutuklanmış, 39 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Reklam
Reklam

Olaylar sırasında silahla kafasından yaralanan İlker Kaya ise kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20'denden fazla süredir tedavi görüyordu. Ailesi ve yakınlarının bir an olsun yalnız bırakmadığı bir erkek çocuk babası İlker Kaya, bugün sabah saatlerinde yaşam mücadelesine yenik düştü. Acı haber üzerine İlker Kaya'nın ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. Büyük üzüntü yaşayan aile gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaya'nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
İlker Kaya'nın bugün ikinci namazına müteakip Ulu Cami'de yapılacak törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: