İlklerin kenti mersin'den bir ilk daha

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında her ay yapılan Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı bir ilke sahne oldu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında her ay yapılan Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı bir ilke sahne oldu. Valilik merkezli yapılan toplantı telekonferans sistemi ile Tarsus, Silifke, Anamur’a bağlanılmasıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, telekonferans sistemi aracılığıyla yapılan bu toplantı ile birlikte Türk kamu yönetiminde bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. “Etkin, verimli ve ekonomik bir kamu hizmeti sunmanın temel felsefesi olan zamanı verimli kullanmak bağlamında, Valiliğe bağlı ilçelerimizde hizmet veren kamu görevlilerimiz ile birlikte düzenli olarak her ay gerçekleştireceğimiz toplantılarımızı telekonferans sistemiyle yapacağız” diyen Vali, “Teknolojik gelişmeleri uygulamaya taşımaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda göreve başladıktan sonra Valilik de tüm birimlerimiz dahil olmak üzere toplam kalite anlayışı ve kalite belgesinin elde edilmesi, evrak akışı ve vatandaşlarımızın işlerinin en kısa süre içerisinde sonuçlandırılması, bilgi-iletişim altyapısını kullanarak elimizdeki bilgilerin dijital ortamda arşivlenmesi, buna bağlı olarak E-Devlet ve E-İçişleri uygulamaları kapsamında Mersin’in öncü bir il olması adına önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Bugün de aylık toplantılarımızı telekonferans sistemi ile Valilik merkezli olmak üzere Tarsus, Silifke ve Anamur’da eş zamanlı olarak başlatıyoruz. Bu sistem il yönetiminin tüm birimlerinin gerektiği zaman ilçelerimizle doğrudan bağlantı yapmasını sağlamak, sorunların çözüm yollarının karşılıklı tartışarak sonuca bağlamak ve gereken her düzeyde en hızlı iletişimi başarmak adına önemli bir başlangıçtır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin’in toplam 15 bin 800 kilometre karelik alan üzerine kurulu olduğunu kaydeden Vali, ilimizin coğrafi sınırları ve mesafelerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret etti. Anamur ilçemizin kent merkezine 223 kilometre uzaklıkta yer aldığı örneğini veren Vali, “Anamur, yasal hız sınırları içerisinde yaklaşık 3 saati aşkın yolculukla erişilebilen konumdadır. Dolayısıyla ilçe yöneticilerinin kent merkezine gelebilmesi adına harcadığı zaman kabul edilemez. Mersin Valiliği olarak uzun bir dönemdir Türk Telekom A.Ş. ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bugün Türkiye’de bir ilk olarak Mersin Valiliğine bağlı 3 ilçe merkezimizde telekonferans sisteminin altyapısı tesis edilmiş durumdadır” ifadesini kullandı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, teknolojik gelişmelerin ilçelerimizin alt sektör ve tematik toplantılarında kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: