İlknur Denizli: 5. İzmir İktisat Kongresi’ne Yerel Yönetimler Destek Vermeli

AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, 5. İzmir İktisat Kongresi’ne başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere...

AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, 5. İzmir İktisat Kongresi’ne başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin destek vermesini beklediklerini söyledi. İzmir’de 30 Ekim–1 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacağı açıklanan kongrenin ön toplantısı 2 Mayıs’ta düzenlenecek. Vali Cahit Kıraç başkanlığındaki toplantıya Milletvekili Denizli, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İktisat Kongresi Koordinatörü Cüneyt Düzyol başkanlığındaki teknik ekiple İzmir’deki oda ve borsa yöneticileri, sektör temsilcileri ve kanaat önderleri katılacak.

Reklam
Reklam

AK Parti Milletvekili Denizli, Türkiye’nin stratejik ekonomik planlanmasının belirleneceği kongrenin, İzmir’in ekonomik geleceği açısından da önemli olduğuna dikkat çekti: “Ülkemizin önünde bir fırsat penceresi açılmış durumda. Krize dayanıklı bir ekonomi, AK Parti hükümetleri sayesinde bölgesinde istikrar adası haline gelmiş Türkiye, ekonomik açıdan ve siyasi açıdan bir rol model halini almış durumda. Dünya bizi İzmir’den, İzmir İktisat Kongresi'nden izleyecek ve dinleyecek.”

5. İzmir İktisat Kongresi’nin ana temalarından birinin “Akdeniz’de Marka Kent İzmir” olduğunun altını çizen İlknur Denizli, üçüncü gününde bu isimle bir zirve düzenleneceğini kaydetti. Barada konuşulacak konulara da değinen Denizli, “İzmir’in ekonomik gelişme potansiyelleri, ekonomik gelişimine yönelik fırsat ve tehditler, öncelik vermesi gereken ekonomi stratejileri ve odaklanması gereken sektörler, uluslararası tanınırlığı ve etkileşim kapasitesi gibi birçok başlık olacak.” dedi.

Milletvekili Denizli, kongrenin üçüncü gününde tekstil, tarım ve gıda, lojistik gibi Ege ekonomisinin öncü sektörlerinin geleceğinin tartışılacağını belirtti. 2 Mayıs’ta yapılacak toplantıda seçilecek konu başlıklarının neler olabileceği ve davet edilecek konuşmacılar hakkında katılımcıların fikirlerinin alınacağını ifade eden Denizli, bu katkıya çok önem verdiklerini aktardı: “İzmir’i tanıyan ve burada yaşayanlar, sorunları ve çözüm önerilerini edindikleri tecrübe çerçevesinde en iyi bilenler. İzmirlilerin yönlendirmesiyle İktisat Kongresi’ne damga vuracak toplantılar düzenleyeceğimize inanıyorum. Bu zirvede İzmir ve İzmirliler ne kadar işin içinde olup katkı koyarsa kongreyi fırsata çevirme şansımız da olacaktır. İzmir’in hem bu ülke hem de Akdeniz çanağı için söyleyecek sözü var.”

Reklam
Reklam

ÇEVRE İLLERE DE KATKISI OLACAK

5. İzmir İktisat Kongresi’nin İzmir’e ve bölge illere katkısı olması, ekonomik büyümeyi sağlaması için birlikte çalışılması gerektiğini anlatan İlknur Denizli, kongre ve özellikle üüncü gün yapılacak toplantıların, İzmir’in hinterlandındaki Manisa, Denizli, Uşak, Aydın ve Muğla için de anlamlı olduğunu ifade etti. Milletvekili Denizli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da 23 Mayıs’ta İzmir’de olacağını ve 2 Mayıs’taki toplantıda alınan kararlar çerçevesinde oluşturulan programı anlatacağını söyledi. Kongrenin İzmir’in EXPO 2020’yi kazanmasında da etkisi olacağını belirten Denizli, İzmir’i seven ve geleceğiyle ilgilenen kişi ve kurumları kongreye destek vermeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz