İlknur Denizli: İzmir'in kaldırımları engellilere hayatı zorlaştırıyor

AK Parti 1. bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun araştırmasına göre engellilerin...

AK Parti 1. bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun araştırmasına göre engellilerin yüzde 67’sinin kaldırımlar, yaya yolları ve geçitlerden şikayetçi olduğunu söyledi. İzmir’de 300 bin engelli yaşadığına dikkat çeken Denizli, “Hayatın zorluklarını birlikte göğüslediğimiz gibi engelli kardeşlerimizin eli, ayağı, gözü, kulağı olmayı da bilmek zorundayız. Engelli hemşehrilerimizin günlük hayatını kolaylaştıracak işlevsel düzenlemelere mutlaka öncelik vermeliyiz.” dedi.
AK Parti adayı Denizli, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engelliler için yaptığı çalışmalara, siyasetçi kimliğiyle de büyük önem vererek devam edeceğini belirtti: “İzmir’i engelliler için daha yaşanır bir kent yapacağız. Engelli vatandaşlarımızı sosyal yaşama katacak, sağlık, kültür ve eğitim sorunlarını çözecek projeleri hayata geçireceğiz.”
Engellilerin üretime katkısına da dikkat çeken İlknur Denizli, “Çalışabilir durumdaki engelli dostlarımız iş istiyor, üretmek istiyorlar. Onları evin dışına çıkarabilir ve hayata katabilirsek, evdeki yakınlarını da sosyal hayata dahil etmiş olacağız. Bu da hem onların çalışma taleplerini karşılayacak hem de Türkiye’ye katkı sağlamalarına fırsat verecektir. Bunun için çaba harcayacağım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz