İlköğretim Haftası

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur" dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur" dedi.

Dibek, İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimde atıldığını belirtti.

Aileye, çevreye, ulusa ve insanlığa yararlı olmanın okuma ve yazmayı öğrenmekle başladığını ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur. İlköğretimin önemine inanan büyük Atatürk, Cumhuriyetin ilanından sonra harf devrimini gerçekleştirdi. Harf devrimi sonucu, yurdumuzda okuma-yazma bilenlerin sayısı giderek çoğaldı. Cumhuriyete ve cumhuriyet kazanımlarına bağlı, tüm yurttaşlarımızın okuma ve yazmayı bildiği bir Türkiye'yi hedeflemek temel önceliliğimiz olmalıdır. Büyük Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği, geleceğimiz olan öğrencilerimiz ile onları Cumhuriyet değerleriyle yetiştiren öğretmenlerimizin ve ailelerimizin, yeni eğitim ve öğretim yılını kutlar, başarılar dilerim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: