İlköğretim Haftası Cizre’de Törenle Kutlandı

2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Katran İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.İlköğretim Haftası etkinlikleri, Milli...

2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Katran İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis’in Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk büstüne çelenk bırakması ile başladı. Tören, daha sonra Katran Köyü İlköğretim Okulu’nda devam etti. Törene Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkanvekili Resul Haşikar, İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, okul müdürleri, köylüler, öğretmen, öğrenci ile öğrenci velileri katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Koca, “Eğitim-öğretim denince akla cehaletle savaş geliyor. Ülkemizde maalesef en büyük düşmanımız cehalet, fakirlik ve iftiraktır. Cehalet bu diğer iki unsurun da besleyicisidir. Maalesef günümüzde memleketimizin geri kalmasını isteyen, memleketimizin cehaletle baş başa kalmasını isteyen unsurlar, gruplar şuanda ellerini taşların altına koymuşlar, ellerindeki ne varsa yerine getiriyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Bu toprakların Mem ile Zin’in aşkının buluştuğu yerler olduğunu belirten Koca, ”Bu topraklarda Mem ile Zin nasıl varsa, Beko’lar da o kadar şekilde olacaktır. Beko’lar Beko’luğunu yapacaktır. Buradaki öğretmenlerimiz de inşallah Mem ile Zin’in aşkını bu çocuklarımızı vatan ve millet aşkıyla birleştirecektir. Bu çocuklarımız, bu kardeşlerimiz bizim geleceğimizidir. Bu kardeşlerimizin biz iyi bir eğitim alıp, daha sonra da bu vatana, bu millete, sizlere hizmet etmesini arzu ediyoruz. Bugün bunun için buradayız. Bu vesile ile bütün öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutlar, eğitim hayatlarında başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Eğitim açısından ülke tarihinin belki de en önemli haftasına hep birlikte büyük bir heyecan ve gururla girdiklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis ise, “Dünya ve ülke şartlarının gerektirdiği değişimin dönüm noktasındayız. Geleneksel eğitim sistemi sil baştan yenilenirken, bu baş döndürücü hıza hepimiz ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu büyük değişimin ilk adımlarında bütün öğrenci, veli ve eğitimcileri saygıyla selamlıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çinli bilgenin sözlerinin herkese ders olması gerektiğine vurgu yapan Gülis, ”Tohum da ekmeli, ağaç da dikmeli ama gelecek nesiller için en önce halkı eğitmeliyiz. Kendimizi geliştirmeli, gerektiğinde değişimden korkmamalıyız. İşte o zaman geleceğimiz tıpkı tarihimizin parıltılı zamanlarında olduğu gibi pırıl pırıl olacaktır” şeklinde konuştu.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyup, birbirinden güzel skeç ve oyunları ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: