İlköğretim Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Nevşehir’de İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende...

Nevşehir’de İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, eğitime yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Atatürk, Örnek Evler, Cumhuriyet, 100. Yıl Ülfet Başer ve 20 Temmuz İlkokul’u öğretmen ve öğrencileri tarafından İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törenin açılışında konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, aileden sonra insan hayatında en önemli basamak olan da değerlendirilen okulun, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve kalkınma çabalarını başarıya ulaştıran bir eğitim yuvası olduğunu kaydetti. Büyükfırat “Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, çağdaş ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz için, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak zorundayız.”dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı Baş denetçisi Kadir Çanakçı ve denetçi Ersin Çuha’nın da katıldığı törende, Nevşehir’de gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına ilişkin olarak da bilgiler aktaran Büyükfırat, "2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında Nevşehir’de, 39 ilkokul, 86 ortaokul,9 imamhatip orta okulu ve 50 lisemiz olmak üzere toplam 284 resmi ve özel eğitim kurumlarımızda 3685 yönetici ve öğretmenimiz toplam 57264 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti verilecektir. Ayrıca bu yıl ilimiz dahilinde de 540 bin kitap dağıtımı yapılmıştır. Öğrencilerimizin en son teknolojiden yaralanmalarını sağlayan Fatih Projesi kapsamında 27 ortaöğretim kurumuna 574 akıllı tahtalar yerleştirilmiş ve akıllı tahtaları kullanacak olan okulda görevli tüm personelin kursları tamamlanmıştır.” dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da eğitimdeki başarının sadece sınav başarısı ile sınırlandırmanın yanlış olduğu düşüncesinde olduğunu belirterek, öğrencilerin okulda edindiği bilgi, davranış ve sorumluluk gibi temel birikimlerin yaşam boyunca önemli değerler olduğunu ifade etti. Vali Savaş, konuşmasında eğitimde sadece öğretmen ve öğrencinin bir arada düşünülmemesi gerektiğini de vurguladı ve eğitim alanında hedeflenen noktalara ulaşılmasında veli, sivil toplum örgütleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında işbirliğinin vazgeçilmez bir önem ortaya koyduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Törende daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e Vali Abdurrahman Savaş, eğitim alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver burada yaptığı kısa konuşmada, öğrencilerden kendilerine sunulan eğitim hizmetlerinden en sistemli şekilde yararlanması tavsiyesinde bulundu. Ünver, geçen yıl geçirdiği kaza sonrasında yatağa mahkum olan bir öğrencinin durumuna ilişkin, “Çok istemesine karşın okuluna gidememenin üzüntüsünü yaşayan öğrencimize her türlü kolaylık sağlanarak eğitimine devam etmesi sağlandı.Onun için sizlere sunulan bu eğitim imkanını çok iyi değerlendirin. Nevşehir Belediyesi olarak eğitimin fiziki alt yapısının istenilen düzeyde sağlanması yönünde üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, bundan sonra da aynı kararlılık içerisinde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeter ki sizler bu imkanlardan yararlanın.Sizlerin iyi yetişmiş birer birey olarak toplumumuza kazanmanız bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır.” dedi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki İlköğretim Haftası kutlamaları öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: