İlköğretim Haftası-Mersin Valisi Güzeloğlu: "Çocuklarımızın,geleceğe Eksiksiz Hazırlanmaları Içinbütün Imkanlarımızı Seferber Ediyoruz"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çocukların geleceğe eksiksiz hazırlanmaları için bütün imkanları seferber ettiklerini bildirdi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çocukların geleceğe eksiksiz hazırlanmaları için bütün imkanları seferber ettiklerini bildirdi.

Güzeloğlu, İlköğretim Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerlemenin, uluslararası rekabetin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Bilgi toplumunun gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Güzeloğlu, "Türkiye'yi çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarabilmenin ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacağını unutmamalıyız. Nitekim devlet olarak da, bütçeden en büyük payı eğitime ayırarak, haksız rekabete maruz kalmadan eğitimlerini tamamlamalarını istediğimiz çocuklarımızın, geleceğe eksiksiz hazırlanmaları için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Mersin Valiliği görevine başladığı günden buyana önemli bir çok eğitim projesinin hayata geçirildiğini belirten Güzeloğlu,mesajında şunları kaydetti:

"Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde geçen eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen, Türkiye'de ilk ve tek olan Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi ile mesleki eğitimde yeni bir dönem başlattık. Yeni eğitim-öğretim döneminde ise okulumuzdaki öğrenci sayısını 120'den 240'a çıkarttık. Okulumuza 24 derslikli ve 3 atölyeli yeni ek bina kazandırırken, ayrıca sosyal donatılarıyla bütünleşik 300 öğrenci kapasiteli yurdun da yapımına başlıyoruz. İnşallah hedefimiz olan mesleki eğitimde Türkiye ortalamasının üzerine çıkma arzusunu gerçekleştirip, Mersin'deki işsizlik sorununu da bu gibi projelerle Türkiye ortalamasının altına düşüreceğiz."

Geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri ve üzerinde hassasiyetle durduğu "Açık Okul Projesi"yle de eğitimde çok önemli mesafeler katettiklerini bildiren Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bilhassa, okul öncesi eğitimde Türkiye rekoru kırdık ve 5 yaş grubunda Türkiye şampiyonluğunu elde ettik. Okuma-yazma kurslarından tutundan da, ücretsiz okul kayıtlarına kadar eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz proje ve çalışmalarla adeta Türkiye'ye örnek teşkil ettik. Mersin'de artık daha uzun soluklu projelerin gündemimizde olduğunu belirtirken, eğitim-öğretim sürecimizin bu tür projelerle daha da dinamizm kazanacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakar ve onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: