İlköğretim Haftasında Dev Hizmet! Kopya Çekme Teknikleri

Unutmayın ki kopya çekmek öğrenmenin en iyi yoludur!

Gece elektrikler kesilir, uzak akrabalardan biri ölür, ergenlik problemleriniz vardır, kafanız basmamıştır... Sınavlara çalışamamışsınızdır. O halde neden kopya çekmeyeceksiniz ki? Kopyaları hazırlarken kitaplardan kağıda aktarım sırasında hem okuduğunuz hem de okuduğunuzu yazdığınız için notların çoğu aklınızda kalır. Gelin siz her sınav öncesi kopya çekecekmişcesine kendinize notlar hazırlayın ve sınava girerken onları evde unutun. Bakın nasılda her şey aklınızda kalmış olacak!

Kopya çekmek aslında herkesin yapamayacağı,kabiliyet gerektiren bir iştir. Her zaman tetikte olmak gerekir.

Önceden hazırlık yapmadıysanız çalışkan arkadaşlarınızdan yardım isterken bu hale gelebilirsiniz.

Kopya alırken/verirken dikkat etmeniz gerekir.

Kopya çekmenin en bilindik yöntemlerinden birisi masaya karınca duası kadar küçük kopyalar yazmaktır. Ama unutmayın bu kopya kolunuzu koyduğunuz yere denk gelmelidir ki öğretmeniniz görmesin.

Yanınızdaki arkadaşınızdan bakmak bir kopya yöntemidir ama eğer o soruları yanlış cevaplarsa sizinkilerde yanlış çıkacaktır ve uyanık öğretmeniniz kopya çektiğinizi anlayacaktır.

Kopya çekeceğim diye ders kitabını baştan yazmış olan bu arkadaş kopya hazırlamak yerine ders çalışsaydı sınıf birincisi olurdu. Zor ama işe yarar bir kopya tekniği.

Dikkat çekmek isteyen kokoş sınıf kızlarının taktiği. Bu bacaklara bakıp kopya çekmek isteyen diğer sınıf arkadaşları kör oldu! En eski ve işe yarar tekniklerden. Tabi etek giyen cinslerdenseniz.

Alkışlanması gereken ince bir işçilik. Matematik formülleri için kullanılırsa oldukça işlevsel ve yakalanması güç bir teknik

Kol içine yazmak uygulanabilir bir yöntem. Yalnız siz bu kadar büyük fontlarla yazmayın kopyalarınızı. Yoksa fotoğraftaki gibi öğretmeniniz ensenizde bitiverir.

En eğlenceli ve zekice olan bir kopya yöntemi. Silgiyi yarıp içine yerleştirdiğiniz kopyalarla bütün sınıfı besleyebilirsiniz. 'Fazla silgisi olan var mı?' ise sınıfça kopya isteme şifreniz olabilir.

Özellikle devlet okullarında dip dibe oturanlar için çok uygulanası bir yöntem. Yakalanma şansınız çok düşük.

Hazırladığınız küçük notcukları ceplerinize, çoraplarınıza koyarak lazım olduğunda avuç içinize sığdıracak şekilde koyun. 'Oğlum avucunda ne var?' sorusunu duymamaya dikkat edin.

Çakallara yönelik bir taktik. Bu yaşıma kadar benim bile aklıma gelmemişti. Ayran kutusu bu yöntem için ideal gözüküyor. Kutunun üzerine yazdığınız notları kullanabilirsiniz.

Yazılısı bitenlerin kağıtlarını toplayan öğretmenlerinizin boşluklarından yararlanarak başarınıza başarı katabilirsiniz.

İlköğretimde okuyan kızlarımız için zor bir yöntem çünkü hala gömlek forma olarak kullanıyor. Ama üniversite, açık öğretim gibi sınavlarda gideri var.

Prodüksiyonlu bir kopya yöntemi.

Yakalanmadığınızı sandığınızda aslında öğretmeninizin görmezden geldiğini unutmayın. Her kopya çeken yakalanma korkusunu tadacaktır!

Bütün sınıf kopya çekmeye başlarsa sonunda öğretmenlerde kopya çektirmeme taktikleri üretecekler.

Yakaladığı kopyaları teşhir eden bir öğretmenin kamerasından.

Siz en iyisi dersi derste dinleyin ve sınav sırasında strese girmeyin

Kopya kaderiniz olmasın!