İlköğretim okulu babayı eğitiyor

Babayı Eğitelim, Çocuğu Mutlu Kılalım, Mutlu Çocuk En Başarılı Çocuk Olur

İsmini, 24 Temmuz 1974 KKTC Barış Harekâtında Şehit Olan Hava Pilot Halil İbrahim Karaoğlan oğlundan Alan Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu her gün geçmiyor ki öğrencilere ve öğrenci velilerine, anne ve babalara yönelik eğitim yatırmalarını yapmaya son hızı ile devam ediyor.

24 Temmuz 1974 KKTC barış harekâtında şehit olan Hava Pilot Halil İbrahim Karaoğlan oğlundan Alan Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi İçersinde İl Genelinde ve Toroslar ilçesi genelinde yapılan her türlü; yasal ve bölgesel sosyal kültürel ve sportif yarışmalara katılmakta ve birçok branşta il birinciliği alarak “ Bu Vatan İçin Şehit Düşmüş Türk Askerleri ve Türk Aslanlarının Adı Unvanları Ömür Boyu Yaşamalı” anlayışımıza uygun olarak her zaman bir başarı elde etmekten geri kalmıyor.

Reklam
Reklam

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 2011-2012 eğitim öğretim yılı iş takvimi içersinde Mart/2012 de okulda okuyan-6- 11 yaş öğrencilerin babalarına yönelik olarak “Babayı Eğitelim, Çocuğu Mutlu Kılalım, Mutlu Çocuk En Başarılı Çocuk Olur” sloganını hayata geçirmek için 6-11 yaş çocuğu olan 18 veliye eğitimden geçirdi ve sertifika verdi.

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Fazıl Fatih Söker,” 2011-2012 yılı ve geçmiş yıllar ve gelecekteki olan “ Vizyon Ve Misyon” kısa, orta ve uzun vadeli eğitim-öğretim kalitesini artırma, öğrencileri yasal sınırlar içinde en iyi şekilde yetiştirmek için Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosunun Sorularına şu yanıtları verdi.” Okulumuzun kuruluş tarihi ve isminin nerden geldiğini araştıracak olur isek:” , 24 Temmuz 1974 KKTC Barış Harekâtında Şehit Olan Hava Pilot Halil İbrahim Karaoğlanoğlundan Alan Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu ilköğretim okulu her gün geçmiyor ki öğrencilere ve öğrenci velilerine, anne ve babalara yönelik eğitim yarımlarını yapmaya son hızı ile devam ediyoruz.

Reklam
Reklam

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı İş Takvimi İçersinde İl Genelinde Ve Toroslar İlçesi Genelinde Yapılan Her Türlü; Yasal ve bölgesel sosyal kültürel ve sportif yarışmalara katılmakta ve birçok branşta il birinciliği alarak “ Bu Vatan İçin Şehit Düşmüş Türk Askerleri Ve Türk Aslanlarının Adı Unvanları Ömür Boyu Yaşamalı” anlayışımıza uygun olarak her zaman bir başarı elde etmekten geri kalmıyor.

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 2011-2012 Eğitim öğretim yılı iş takvimi içersinde Mart/2012 de okulda okuyan-6- 11 yaş öğrencilerin babalarına yönelik olarak “Babayı Eğitelim, Çocuğu Mutlu Kılalım, Mutlu Çocuk En Başarılı Çocuk Olur” sloganını hayata geçirmek için 6-11 yaş çocuğu olan 18 veliye eğitimden geçirdi ve sertifika verdik. bu konuda emeği geçen herkesi kutlarım.” dedi.

İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Fazıl Fatih Say:” - Ülkemizde aileye büyük önem verilmektedir. Ailenin anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütün olduğunu düşünürsek, çocuk eğitiminde annenin olduğu kadar babanın da en az anne kadar önemli olduğu ortadadır.

Reklam
Reklam

Bu amaçla Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı arasında Baba Destek Programı BADEP işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokoller doğrultusunda; AÇEV'in eğittiği eğiticiler; Baba Destek Programını kendi okullarında uygulamaktadır. Dünyada bu konuda çalışma yapan kuruluş sayısı çok olsa da babalara eğitim veren program sayısı oldukça azdır. Bu konuda örnek bir bakış açısı sunan Baba Destek Programı (BADEP) uygulanabilirliği ve sürecin her aşamasının organize edilmiş olmasıyla da öne çıkmaktadır.” Diye konuştu.

İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Fazıl Fatih Söker, “Babayı Eğitelim, Çocuğu Mutlu Kılalım, Mutlu Çocuk En Başarılı Çocuk Olur” sloganını uygulanmasının ve okuldaki 18 velimize verdiğimiz,” ” Baba Destek Programı (BADEP), babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemektedir.

Reklam
Reklam

Baba Destek Programı'nın hedef kitlesi çocukları olan okuma yazma bilen her eğitim düzeyinden babalardır. Babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP, babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı, iletişim becerileri kazanmalarını ve daha demokratik bir tutumu benimsemelerini hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

Kendisisinde Bir Eğitimci Olduğunun Söyleyen Okul Müdürü Fazıl Fatih Söker, “Baba Destek Programı (BADEP), babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. BADEP Babanın Çocuk Gelişimine Etkisi: Çocukların babalarıyla yakın ve sıcak ilişkileri olduğunda; Psikolojik olarak daha uyumlu, Okulda da daha başarılı oldukları, Daha az antisosyal davranışlarda bulundukları, Yaşam boyunca akranlarıyla daha iyi ilişkiler kurdukları gözlenmiştir. (Lamb, 1997; Verschueren ve Marcoen, 1999).” DEDİ

Toroslar-İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 2011-2012 eğitim öğretim yılı iş takvimi içersinde Mart/2012 de okulda okuyan-6- 11 yaş öğrencilerin babalarına yönelik olarak “Babayı Eğitelim, Çocuğu Mutlu Kılalım, Mutlu Çocuk En Başarılı Çocuk Olur” sloganını hayata geçirmek için 6-11 yaş çocuğu olan 18 veliye eğitimden geçirdiği ve sertifika verdiği eğitimini okulumuzda her hafta Perşembe günü akşamları 19.00-21.30 saatleri arasında babalara anlatan Sınıf Öğretmeni Ramazan Bebek “BADEP(Baba Destek Eğitim Programı) uygulandı.6-11 Yaş çocuğu olan 18 veli programa kayıt oldu. 12 velimiz programa devam ederek sertifika almaya hak kazandı. “ dedi.

Reklam
Reklam

Sınıf Öğretmeni Ramazan BEBEK,Okulumuzda her hafta Perşembe günü akşamları 19.00-21.30 saatleri arasında babalarla uyguladığımız programın çok verimli geçtiğini hem babalardan hem de annelerle yaptığımız anne oturumlarından gelen olumlu geri dönütlerle anlaşıldı. Programda babaların aile içindeki rollerinin güçlendirilmesi ve çocuk gelişiminde daha aktif rol üstlenmesi gibi bir yaklaşımla hareket edilmekte, grup çalışması şeklinde işlenen başlıklar doğrultusunda grup lideri önderliğinde katılımcıların paylaşımlarıyla programa katkıları hedeflenmektedir. Çevrelerinde de kullanabilmelerini amaçlar.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: