İlköğretim Okulu Öğrencileri Arasında Satranç Turnuvası Düzenlendi

Burdur'da ilköğretim okulu öğrencileri arasında satranç turnuvası düzenlendi.

Burdur'da ilköğretim okulu öğrencileri arasında satranç turnuvası düzenlendi.

TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda 6 ile 10 yaş çocuklar arasında minikler ve küçükler kategorisinde düzenlenen satranç turnuvasına 78 öğrenci katıldı.

Belediye Başkanı Yardımcısı ve Burdur Satranç İl Temsilcisi Serdar Başgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda satranç turnuvaları düzenlediklerini söyledi.

Bu sene ilk olarak TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda turnuva gerçekleştirdiklerini ifade eden Başgül, 6 ile 10 yaş, minikler ve küçükler kategorisinde gerçekleşen turnuvaya 78 satranç sporcusunun katıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Burdur'da her geçen gün satranca olan ilginin arttığını dile getiren Başgül, "Bu yıl il genelinde 20 satranç turnuvası yapmayı hedefliyoruz. Amacımız Burdur'a ileri düzey satranç sporcusu kazandırmak ve bu sporu geniş kitlelere yaymaktır" dedi.

Başgül, Burdur'da 2 bin 200 lisanslı satranç sporcusunun olduğunu belirterek, "Burdur'daki spor dalları arasında en fazla satranç sporcularının lisansı var. Bu sporu daha da geliştirmek için İl Satranç Temsilciliği olarak gereken çalışmaları yapıyoruz. Bize destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul aile birliklerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Minikler 6 yaş kategorisinde düzenlenen turnuva sonucunda, Alperen Danacı birinci, Mert Yalçın ikinci, Hümeysa Verda Eren üçüncü, Berkin Düdek ise dördüncü oldu.

Turnuvada dereceye girenlere madalya, diğer sporculara ise katılım belgesi verildi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: