İlköğretimli miniklerden Başkan Ertürk'e ziyaret

Ankara'nın Kazan ilçesindeki özel bir ilköğretim okulunun 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Kazan Belediye...

Ankara'nın Kazan ilçesindeki özel bir ilköğretim okulunun 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret etti.
Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette kendilerini tek tek tanıtan öğrenciler, Başkan Ertürk’ün sorusu üzerine gelecekte seçmeyi düşündükleri meslekleri açıkladı.
Bir öğrencinin sorusu üzerine nasıl belediye başkanı seçildiğini anlatan Ertürk, “Öncelikle öğretmenlerimi, annemi, babamı üzmedim. Derslerime çok iyi çalıştım, üniversiteyi de bitirdim. Çalışkanlığımla, dürüstlüğümle insanların sevgisini ve güvenini kazandım. Bunun sonucu olarak da iki dönemdir Kazan’da belediye başkanlığı yapıyorum.” şeklinde konuştu.
Çocukların büyüklerden ayrı bambaşka bir dünyaya sahip olduklarını belirten Ertürk, “Onların dünyası büyüklere göre çok farklı, sevgileri koşulsuz ve benzersiz. Son derece sıcak ve samimiler, sevildiklerini de hemen hissedebiliyorlar. Ben çocuklarla olduğum zaman kendimi daha iyi hissediyorum. Onların sevgisini kazanmak çok önemli benim için. Hepsi bizim evlatlarımız, onları en iyi şekilde yetiştirip vatanına, milletine, devletine hayırlı bireyler olmasını sağlamak konusunda biz de belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Eğitime verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz.” dedi.
İlkokulda oldukça çekingen bir çocuk olduğunu, bir tiyatro oyununda kendisine rol verilmesi nedeniyle bu çekingenliğini yenmeyi başardığını anlatan Lokman Ertürk, çocuklara okulda tiyatro çalışması yapmalarını önerdi.
Öğrenciler ile hatıra fotoğrafı da çektiren Ertürk, kız öğrencilere oyuncak bebek, erkek öğrencilere de uzaktan kumandalı araba hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz