İlkokul Öğrencileri Öğretmenlik Yapıyor

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji birinci sınıf öğrencileri, ana sınıfı öğrencilerine ders anlatarak adeta öğretmenlik yapıyor....

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji birinci sınıf öğrencileri, ana sınıfı öğrencilerine ders anlatarak adeta öğretmenlik yapıyor. Temel amacın öğrencilerin özgüvenini artırmak olduğu uygulamada, ana sınıfı öğrencilerine kitap okumayı sevdirmek, birinci sınıf öğrencilerini de kitap okumaya teşvik etmek amaçlanıyor.

Bu uygulama ile birinci sınıf öğrencileri, teker teker tahtaya çıkarak bildikleri harfleri minik kardeşlerine yazarak, harflerin ne kadar kolay öğrenildiğini, nasıl öğrenildiğini en güzel bir şekilde anlatmaya çalışıyor. Bunun yanında küçük öğretmenler, ana sınıfı öğrencilerine masallar okuyarak hep birlikte eğlenceli dakikalar geçiriyor. Bildiklerini küçük arkadaşlarıyla paylaşan küçük öğretmenler, öğretmenliğin nasıl bir duygu olduğunu da anlamış oluyor. Haftanın belirli günlerinde yapılan bu uygulama, öğrenciler tarafından da beğeni topluyor.

Reklam
Reklam

Okulun sınıf öğretmenlerinden Erdinç Karaman bu uygulamayı haftada 2 gün yaptıklarını belirterek, "Birinci sınıf öğrencileri anasınıfı öğrencilerine alfabeyi öğrettiler. Alfabenin ne kadar kolay öğrenileceğini minik arkadaşlarına gösterdiler. Tahtanın karşısına geçip minik arkadaşlarına öğretmenlik yaptılar. Amacımız, kitap okumayı ana sınıfı öğrencilerine sevdirmek ve birinci sınıf öğrencilerimize de kitap okumaya teşvik etmek oldu. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin özgüvenleri arttı. Kısa sürede olsa öğretmenlik yapmanın zevkine ulaştılar. Böylece bilginin önemine, bilginin paylaşıldıkça güzel bir şey olduğunu vurgulamaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Anasınıfı öğrencilerine öğretmenlik yapan birinci sınıf öğrencilerinden Sevde Koçibar, "Arkadaşlarıma bire bir kitap okumayı öğrettim. Kitap okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu onlara öğretmek istedim." dedi.

Birinci sınıf öğrencilerinden ders alan anasınıfı öğrencisi Saliha Beyza Özensel ise "Önce ağabeylerimiz bize harfleri, sonra okuma yazmayı öğretti. Sonra bize kitap okudular, çok eğlendik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: