İlkokul Öğrencisi Evini Müzeye Çevirdi

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca köyünde, topladığı eski eşyalarla evini küçük bir müzeye çeviren 13...

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca köyünde, topladığı eski eşyalarla evini küçük bir müzeye çeviren 13 yaşındaki ilkokul öğrencisi Yakup Solmaz'ın evi ziyaretçi akınına uğruyor.

Yakup Solmaz'ı Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ercan Özel, tarih araştırmacısı Salih Erol, yazarlar Ali Bilgiç ve Turgut Yüce ziyaret etti. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Solmaz, eşyalara nasıl sahip olduğunu kendine has üslubu ile anlattı. Köyde adının eskiciye çıktığını dile getiren Solmaz, 'Ama bu ziyaretlerden sonra ne kadar isabetli bir iş yaptığımı daha iyi anladım. Moral buluyorum bu ziyaretlerle. Arayışlarım sürüyor. Bir yere gittiğimde tavuğun yem aradığı gibi eski eşya arıyorum. Bu eşyaların karşılığını mutlaka veriyorum. Genelde eşyayı aldığım insanların tarlalarına çalışmaya gidip karşılığında eski eşyayı alıyorum. Hayvanlarına bakıyorum, çöplerini atıyorum ya da eski eşyanın yerine yenisini alıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Köyünün tarihi ile ilgili de bilgi sahibi olmak istediğini dile getiren Solmaz, yazar Salih Erol'dan bu konuda destek istedi. Solmaz'ın çok önemli bir iş yaptığını belirten Erol, “Hakikaten mükemmel bir iş başarmış. Kendisini tebrik ediyorum. Gelecek nesillere bırakacağı çok önemli bir miras olacak bu topladığı ürünler. Bir çok insanın elindeki imkanlara rağmen yapamadığı bu işi küçük yaşına rağmen bu kardeşimizin yapması beni memnun etti. İnşallah hedeflerine ulaşıp daha iyi yerlere gelmeyi başarır. Benden köyünün tarihçesi ile ilgili destek istedi. Ben de Karaamca köyü tarihini araştırıp bu kardeşimize getireceğim” diye konuştu.

Yakup Solmaz'a kendi yazdıkları kitapları da imzalayan tarihçiler, daha sonra Yarhisar köyünü gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: