İlkokul Öğrencisinin Tersten Okuma Yeteneği

Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki ilkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği, görenleri şaşırtıyor.

Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki ilkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği, görenleri şaşırtıyor.

Küçüksu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Adlı, küçük yaşta kazandığı tersten okuma yeteneği ile uzun cümleleri ve şarkıları hiç takılmadan okuyabiliyor.

Adlı'nın sınıf öğretmeni Yakup Yarız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1. sınıftan beri Büşra'nın öğretmeni olduğunu belirterek, öğrencisindeki bu yeteneği 2. sınıfta fark ettiğini ifade etti.

Yarız, Büşra'nın yeteneğini her geçen gün daha fazla geliştirdiğine değinerek, ilk zamanlarda yalnızca birkaç kelimeyi tersten okuyan öğrencisinin, şu anda cümleleri ve şarkıları tersten okuyabildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Derslerinde de başarılı olan Büşra'nın yeteneğini daha da geliştirmesi için özel olarak ilgilendiğini anlatan Yarız, "Büşra, insanların düz okumakta bile zorlandığı cümleleri ve şarkıları hiç takılmadan tersten okuyor" dedi.

Tersten okumaya 5 yaşında ilgi duyduğunu vurgulayan küçük Büşra ise ilkin kelimeleri, sonra da cümleleri tersten okumaya başladığını belirtti.

Adlı, "Bazı arkadaşlarım cümle kurarken, ben içindeki kelimelerin tersten okunuşunu bulmaya çalışıyordum. Böylelikle tersten okumaya alıştım. Şimdi şarkıları ve cümleleri tersten okuyabiliyorum" diye konuştu.

Bu yeteneğini gören herkesin çok şaşırdığını kaydeden Adlı, en zor kelimeleri bile tersten okumakta zorlanmadığını ifade etti.

Adlı, okulu ve çocukları çok sevdiği için anasınıfı öğretmeni olmak istediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz