İlkokul öğretmenlerine Yeşil Kutu Eğitim Semineri verildi

Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecine yerel çalışmalarla katkı sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası...

Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecine yerel çalışmalarla katkı sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesindeki AB Bilgi Merkezi ve REC Türkiye işbirliğiyle, Gaziantep’te Yeşil Kutu Öğretmen Eğitim Semineri düzenlendi.
GTO’dan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Yeşil Kutu Eğitim Semineri” ile eğiticilerin eğitimi kapsamında öğretmenlerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmeleri ve bu bilgileri öğrencileri ile paylaşmalarına imkan sağlamak açısından önemli bir proje olduğu vurgulandı. Yeşil Kutu’nun ders planları ve bilgi içeren çalışma notlarının yer aldığı bir öğretmen el kitabı, animasyon ve kısa filmlerin yer aldığı bir DVD, çevre konularında kapsamlı bilgilerin yer aldığı etkileşimli bir CD ve ikilem oyunlarından oluştuğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Yeşil Kutu, çevreyle ilgili belirli alanlarda bilgi birikiminin ötesinde, öğrencilerde yeni değerlerin yanında okulda, evde, toplumda yeni bir davranış modeli oluşturmanın üzerinde duruyor. Bu bağlamda, öğrenciler her şeyden önce çeşitli etkinlikleri gerçekleştirme, tartışma, rol oynama ve karar alma konularında öğretmenlerle işbirliği içinde çalışmakta ve öğrenme süreci daha etkin hale gelmektedir. Çevre sorunlarına farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlenen seminer kapsamında Gaziantep ve çevre ilçelerinden katılan 30 ilköğretim okulu öğretmenine, öğrencilerinin çevre bilincini artırmalarına yardımcı olacak bilgiler verildi.”

Reklam
Reklam

GAZİANTEP AB BİLGİ MERKEZİ
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1995 yılında, ticaret ve/veya sanayi odaları gibi ev sahibi kuruluşlar ile ortaklık halinde Türkiye'nin değişik bölgelerindeki bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla AB Bilgi Ağı oluşturuldu. Bölgesel Bilgi Merkezleri 20 şehirde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Van) bulunuyor. AB Bilgi Merkezleri, çeşitli hedef gruplara yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra kültürler arası iletişimi arttırmak amacıyla sergiler, konserler, film gösterimleri ve seminerler organize ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz