İlkokula Başlama Yaşının Aşağı Çekilmesi

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilkokula başlama yaşının aşağı çekilmesiyle ilgili "Geçtiğimiz yıl aynı sınıfta 72 aylık olanların yanında

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilkokula başlama yaşının aşağı çekilmesiyle ilgili "Geçtiğimiz yıl aynı sınıfta 72 aylık olanların yanında 82 ay olanlar da vardı. Dün ile bugün arasında değişen hiçbir şey yok. Onun için velilerimiz sıkıntıya düşmesinler, endişe etmelerine gerek yok" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilge, yaptığı açıklamada, Erzurum'da bu yıl toplam 7 bin 500 derslikte 189 bin öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi.

Kentte bu yıl, ilköğretimde 141 bin, ortaöğretimde 35 bin, okul öncesinde de 13 bin öğrenciye eğitim vereceklerini ifade eden Bilge, "Bu duruma göre ilimizde geçen yıl 9 bin 500 kadrolu öğretmen vardı. Bu yıl 913 öğretmenimiz il dışına gitti. 247 öğretmenimizin de il dışından bize ataması yapıldı. İlk ataması yapılacak öğretmenlerden de önümüzdeki hafta bin 166 öğretmen ataması yapılacak. Bu dönem başında 10 bin 100 kadrolu öğretmenle eğitim-öğretime başlamış olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni ataması yapılacak öğretmenler arasında ilkokul öğretmeni olmadığına dikkati çeken Bilge, şunları kaydetti:

"Branş öğretmeni olarak atandıkları için ilimizdeki branş öğretmeni sayısında da bir sıkıntı yaşanmayacak. 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili diğer illerde yapılan çalışmalar gibi ilimizde de çalışmalar sona yaklaşmış durumda. Onarımlarımız okullarımızın açıldığı hafta içerisinde tamamlanmış olacak. '4+4+4 eğitim sistemine hazır mıyız- Evet hazırız.' Neden hazırız diyoruz. Çünkü, 12 yıl kesintisiz eğitimin ilimiz adına getirdiği yük çok fazla olmayacak."

Bilge, bu yıl okula başlama yaşının 66 aya düşürüldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

"Öğrenciler arasındaki yaş farkından dolayı okullardaki lavabo boylarının düzenlenmesi yapılacak mı- diye soruluyor. Geçen yılki okula başlama yaşı ile bu yılki arasında arasında 3 ay fark var. Aslında burada istatistiki verilerin azizliğinden dolayı bir yanlış anlama var. Yani geçen yıl çocuk 69 ayında, yani Eylül ayında başlıyordu. Şimdi ise 66 ayında başlıyor. Çocuk üzerinde 3 aylık sürede fiziki bir değişiklik oluşturmuyor. Velilerin de bunu böyle bilmesi gerekir."

Reklam
Reklam

69 ay ile 66 ay arasında 3 ay fark olduğunu hatırlatan Bilge, "Dolayısıyla veliler 72 ay ile 66 ayı kıyasladıklarında bu kanaate varıyorlar. Oysa 72 ay, 31 Aralık itibarıyla hesaplanırdı. Öğrenciler 31 Aralık'ta başlamaz okula, Eylül ayında başlar. Dolayısıyla Aralık'ı, Ekim'i, Kasım'ı çıkardığınızda 3 aylık bir süre çıkıyor. Rapor falan deniyor, inanın buna da gerek yok. Öğrenciler arasında yaş farkı geçen yıl da oluyordu. Geçtiğimiz yıl aynı sınıfta 72 aylık olanların yanında 82 ay olanlarda vardı. Dün ile bugün arasında değişen hiçbir şey yok. Onun için velilerimiz sıkıntıya düşmesinler, endişe etmelerine gerek yok" ifadesini kullandı.

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Emine Konuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: